Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ψευδοδικαστήριο στα Κατεχόμενα οδηγούν οι Τούρκοι τους ψαράδες που απήγαγαν

Σε ψευδοδικαστήριο στα Κατεχόμενα οδηγούν οι Τούρκοι τους ψαράδες που απήγαγαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλιευτικό, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Παράκτιοι Αλιείς, Τουρκία,

Ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου στα Κατεχόμενα, αναμένεται να παρουσιαστεί το πενταμελές πλήρωμα, του αλιευτικού της εταιρείας «Τα ψαροκάικα», το οποίο απήχθη πειρατικά από τον κατοχικό στρατό την Παρασκευή ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ακάμα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπό κυπριακή σημαία ψαροκαϊκο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.

Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί, χωρίς οποιοδήποτε αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καΐκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας (κεντρική φωτογραφία).

Σε συναγερμό τέθηκαν από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Αλιείας, η Λιμενική Αστυνομία και τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ για το περιστατικό είναι ενήμερη και η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι έχει γίνει έντονο διάβημα από την Κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη.

Ταυτόχρονα, είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση συλληφθέντων.

Από την πλευρά της η ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρίσκεται σε επαφή με τις δυο πλευρές σε σχέση με το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δϋναμης στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ δήλωσε ότι η ΟΥΝΦΙΥΠ γνωρίζει για το περιστατικό με το ψαροκάικο και είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος.

Σχετικά άρθρα