Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψυχρός πόλεμος στους αιθέρες: Ρωσικό βομβαρδιστικό «μπήκε» στο βρετανικό εναέριο χώρο

Ψυχρός πόλεμος στους αιθέρες: Ρωσικό βομβαρδιστικό «μπήκε» στο βρετανικό εναέριο χώρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Ρωσία,

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος, Δύσης Ρωσίας, σε μια φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας οπου ένα Eurofighter, πετά κοντά σ΄ ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-160 που εντοπίστηκε, όπως υποστηρίζει το Λονδίνο, κοντά στον βρετανικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το Militaire.gr οι Βρετανοί υποστηρίουν ότι έξι ρωσικά βομβαρδιστικά, Tu-160 και Tu-95, συνοδευόμενα από MiG-31 απογειώθηκαν από τη Ρωσία για μια αποστολή διάρκειας 14 ωρών.

Ο ρωσικός σχηματισμός κατευθύνθηκε και βόρεια και περιπλέκεται τη βόρεια ακτή.

Στη συνέχεια, δύο υπερηχητικά βομβαρδιστικό Tu-160 «Blackjack», πέταξαν στη Βόρεια Θάλασσα και προσέγγισαν τον βρετανικό εναέριο χώρο.

Δύο Eurofighter Typhoon της RAF, απογειώθηκαν από τη βάση του Lossiemouth για να αναχαιτίσουν τα δύο ρωσικά Tu-160, οι χειριστές των οποίων δεν απαντούσαν στις κλήσεις που δέχονταν από τους Βρετανούς. Εκτός από τα δύο Eurofighter στην περιοχή πέταξε και ένα γαλλικό Rafale.

«Η RAF συνεργάστηκε στενά με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ για να παρακολουθήσει τα ρωσικά αεροπλάνα στη Βόρειο Θάλασσα. Στη συνέχεια, τα μαχητικά αεροσκάφη μας τα συνόδευσαν βόρεια έξω από την περιοχή ενδιαφέροντος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν εισήλθαν ποτέ στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου» , δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας.

«Η παρουσία των ρωσικών βομβαρδιστικών είναι μια υπενθύμιση της πολύ σοβαρής στρατιωτικής πρόκλησης από τη Ρωσία», δήλωσε ο Gavin Williamson, υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.

«Δεν θα διστάσουμε να υπερασπιζόμαστε συνεχώς τους ουρανούς μας από πράξεις επιθετικότητας.

Για άλλη μια φορά, η ταχεία αντίδραση της RAF έδειξε πόσο σημαντικές είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας για την προστασία της Βρετανίας», ανέφερε.

Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πετούν συχνά στην Ευρώπη.

Αλλά αυτή τη φορά, ο αριθμός των αεροσκαφών – τουλάχιστον 6 στρατηγικά βομβαρδιστικά – ήταν ασυνήθιστος.

Ένα Tu-160 έχει τη δυνατότητα να φέρει οπλικό φορτίο 40 τόνων, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων.

Σχετικά άρθρα