Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί η Τουρκία: Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Προκαλεί η Τουρκία: Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Μεσόγειος Θάλασσα, Νησιά Αιγαίου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία, προκειμένου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στα εθνικά ζητήματα της χώρας.

Το βασικό θέμα που απασχόλησε το ΣΕΑ, που συνεδρίασε επί πέντε ώρες υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν η εφαρμογή του οδικού χάρτη για την αποστρατικοποίηση της Ιντλίμπ της Συρίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσία.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το πέρας της συνεδρίας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας διατυπώνει εκ νέου τις θέσεις του για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στις δύο θάλασσες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

«Στο Συμβούλιο παρασχέθηκε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα αυτό το Συμβούλιο επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας ενάντια σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τα οφέλη των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας».

Η ανακοίνωση:

«Συζητήθηκαν όλες οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην ασφάλεια της χώρας.

»Έγινε μελέτη σχεδίων ενώ οι Υπηρεσίες μας παρείχαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όσο αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις FETÖ / PDY, PKK / PYD-YPG και DEAŞ».

«Θα παραδοθούν στην τουρκική Δικαιοσύνη όλοι οι τρομοκράτες που συλλαμβάνονται στο εξωτερικό μετά από επιτυχημένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ και των υπηρεσιών ασφαλειών.

»Η Τουρκία έχει τονίσει πολλές φορές την αποφασιστικότητα της στο θέμα αυτό και έχει προειδοποιήσει για συνέχιση αυτών των επιχειρήσεων».

«Η Τουρκία όσο αφορά την Συρία θέλει να αποτρέψει την ανθρωπιστική τραγωδία, να ελαχιστοποιήσει την απώλεια ζωών ενώ καλωσορίζει τα θετικά αποτελέσματα των πρωτοβουλιών ως συνεισφορά στην ειρήνη.

»Στο πλαίσιο αυτό η παύση των επιθέσεων στην Ιντλίμπ δείχνει την σημασία της συμφωνίας με την Ρωσική Ομοσπονδία».

«Σε πλήρη ταύτιση με την διαδικασία της Αστάνα, η χώρα μας έχει δημιουργήσει 12 φυλάκια στην περιοχή της Ιντλίμπ.

»Έχουμε αναθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας των δυνάμεων μας εκεί.

»Επιπλέον, σε ότι αφορά τις διαδικασίες τη Γενεύης και της Αστάνα, έχει αναφερθεί πως η χώρα μας θα συνεχίσει με ειλικρίνεια την προσπάθεια ώστε να τηρηθεί η συμφωνία με την Ρωσία που επήλθε στο Σότσι.

»Υπογραμμίζεται ότι αναμένουμε την εφαρμογή του οδικού χάρτη που συμφωνήθηκε για την Μάνμπιτζ σε ότι αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θέλουμε να εφαρμοστεί με ακρίβεια το πλαίσιο».

«Η σταθερότητα των άλλων τμημάτων της Συρίας που εκτείνονται κατά μήκος των νοτίων συνόρων μας θα ενισχυθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

»Στο πλαίσιο αυτό θα αυξήσουμε τις επιχειρήσεις διάλυσης της τρομοκρατίας.

»Για την επίλυση της συριακής κρίσης, καλούμε την διεθνή κοινότητα να εκπληρώσει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές ευθύνες της πιο γρήγορα και με αποτελεσματικότητα.

»Μελετήσαμε όλες τις πληροφορίες για τις εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο που αφορούν την Τουρκική Δημοκρατία Βόρεια Κύπρου και τα δικαιώματα της χώρας.

»Επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητα τη Τουρκίας να προστατέψει τα συμφέροντα της με χρήση κάθε διαθέσιμου μέσου».

Σχετικά άρθρα