Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ ανέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών το συντονισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ο Τραμπ ανέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών το συντονισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Διαβάστε σχετικά για ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Στην υπογραφή διατάγματος με το οποίο δίνει στο υπουργείο Οικονομικών πρόσθετες δικαιοδοσίες όσον αφορά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, το διαταγμά αφορά κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα σε σχέση με την προσάρτηση της Κριμαίας και τις επιθετικές της ενέργειες κατά της Ουκρανίας σύμφωνα με τον νόμο CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (σ.σ. νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων).

Το διάταγμα το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, δεν επιβάλλει νέες κυρώσεις, αλλά θέτει σε μια σειρά το καθεστώς εφαρμογής των ήδη ληφθέντων περιοριστικών μέτρων έναντι της Ρωσίας.

Στη συνοδευτική επιστολή την οποία απέστειλε στο Κογκρέσο, αναφέρεται ότι το διάταγμα αποσκοπεί στην πιο αυστηρή τήρηση του καθεστώτος των κυρώσεων, ενώ αναθέτει στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, τον συντονισμό της εφαρμογής των κυρώσεων σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλες υπηρεσίες, τόσο ως προς τον προσδιορισμό της έκτασης των κυρώσεων όσο και στην τήρηση τους.

Σχετικά άρθρα