Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ένας 48χρονος αθωώθηκε για φόνο μετά από 27 χρόνια στη φυλακή

Πώς ένας 48χρονος αθωώθηκε για φόνο μετά από 27 χρόνια στη φυλακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Υόρκη, Φυλακές,

Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι ένα καλογραμμένο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το ταλέντο ενός 48χρονου κρατουμένου στη ζωγραφική φαίνεται ότι τον έσωσε από φόνο που δεν είχε κάνει ποτέ και τον… αθώωσε πανηγυρικά.

Το ταλέντο του τράβηξε αρχικά την προσοχή ενός εκ των σωφρονιστικών μέσα στην φυλακή της Νέας Υόρκης. Εκείνος του έδωσε μία φωτογραφία ένα φημισμένο γήπεδο γκολφ στη Τζόρτζια και του ζήτησε να το ζωγραφίσει.

Ορισμένες από τις ζωγραφιές του με ξυλομπογιές απεικόνιζαν γήπεδα του γκολφ και φιλοξενήθηκαν στο αθλητικό περιοδικό Golf Digest, με αποτέλεσμα η υπόθεσή του να πάρει διαστάσεις και να ανοίξει εκ νέου.

Ο Ντίξον επέμενε ότι ήταν αθώος κατά τη διάρκεια των 27 ετών που βρίσκεται στη φυλακή για μία δολοφονία στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Ως εκ τούτου, και μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, μια ομάδα φοιτητών Νομικής ασχολήθηκε με το ζήτημα και επανεξέτασαν όλα τα στοιχεία που συνέδεαν τον Ντίξον με το έγκλημα. Και όπως αποδείχθηκε 48χρονος, βρισκόταν στο σημείο του εγκλήματος, όμως δεν ήταν αυτός που διέπραξε την δολοφονία.

Ο πραγματικός δολοφόνος

Ίσως ακόμη πιο εξωφρενικό είναι το γεγονός, ότι ένας άλλος άντρας, ονόματι Λαμάρ Σκοτ, παραδέχθηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ημέρες μετά το φόνο ότι εκείνος είχε πυροβολήσει τον άντρα στο Μπάφαλο.

Ωστόσο δεν συνελήφθη ποτέ, καθώς ο αδελφός του θύματος είχε πει ότι είδε τον Ντίξον να ανοίγει πυρ.

Ο Σκοτ, ο οποίος κρατείται σε φυλακή για άλλη επίθεση, τελικά ομολόγησε επισήμως την δολοφονία την Τετάρτη και λίγες ώρες αργότερα, ο Ντίξον αποφυλακίστηκε.

«Είναι η καλύτερη αίσθηση στον κόσμο», δήλωσε βγαίνοντας από το δικαστήριο, ελεύθερος άνθρωπος πλέον.

Σχετικά άρθρα