Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Παραλήρημα» Τούρκου υπουργού Ενέργειας – Αν υπάρχει πετρέλαιο στη Μεσόγειο θα το βρούμε!

«Παραλήρημα» Τούρκου υπουργού Ενέργειας – Αν υπάρχει πετρέλαιο στη Μεσόγειο θα το βρούμε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Μπαρμπαρός, Πετρέλαιο, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φατίχ Ντονμέζ,

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα το οποίο δεν ενέκρινε, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσει ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει μερίδιο το ψευδοκράτος της «Βόρειας Κύπρου».

«Εμείς πάντοτε λέγαμε αυτό. Αν υπάρχει πετρέλαιο θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις.

»Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους», ανέφερε.

«H παρουσία μας στη θάλασσα έχει ενισχυθεί, μέσω των Μπαρμπαρός, Ορουτς Ρέις και Φατίχ.

»Μάλιστα το (σ.σ. γεωτρύπανο) Φατίχ θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση τους επόμενους μήνες στη Μεσόγειο», ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Όπως είπε, τους τελευταίους 16 μήνες ξόδεψαν 10 δισ. δολάρια για δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής, την ίδια ώρα που η πλειονότητα του τουρκικού λαού ζει σε τρώγλες και φαβέλες.

Το 50% του ποσού αυτό το πλήρωσε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου και το υπόλοιπο 50% ντόπιοι και ξένοι επενδυτές.

Οι Τούρκοι αρχικά έλεγαν ότι θα βγάλουν στη Μεσόγειο το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ για γεωτρήσεις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά έκαναν πίσω.

Τώρα απειλούν ξανά, ενώ το γεωτρύπανο της αμερικανικής ExxonMobil να αναμένεται για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ μέσα στον Οκτώβριο.

Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν εντός των χωρικών υδάτων τους, τα οποία όπως αναφέρεται ρητώς από τη Συνθήκη της Λωζάνης εκτείνονται μόλις τρία μίλια από τις ακτές τους.

Από εκεί και πέρα διαπράττουν πειρατεία και καλό είναι να το έχουν υπόψιν τους ότι οι πράξεις τους θα έχουν συνέπειες.

Σχετικά άρθρα