Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προηγείται ο ακροδεξιός Μπολσονάρου στη Βραζιλία – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Προηγείται ο ακροδεξιός Μπολσονάρου στη Βραζιλία – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βραζιλία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Ζαΐχ Μπολσονάρου,

Στην πρώτη θέση εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 7 Οκτωβρίου στη Βραζιλία, παραμένει ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα και με δεύτερη δημοσκόπηση, αν και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο στις 28 Οκτωβρίου, ο Μπολσονάρου φέρεται να συγκεντρώνει το 28% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό αυξημένο κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που καταγραφόταν πριν από μία εβδομάδα.

Ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων Φερνάντο Χαντάντ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 16%, αύξηση 3%. Ο κεντροαριστερός Σίρου Γκόμις συγκεντρώνει σταθερά το 13% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 8.601 ψηφοφόρων σε όλη τη Βραζιλία από τις 18 ως τις 19 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη στην εφημερίδα «Fohla de Sao Paulo».

Ο Χαντάντ αντικατέστησε πριν από εννέα ημέρες τον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ως υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων.

Καθώς κανένας υποψήφιος δεν φαίνεται να κερδίζει την πλειοψηφία στον πρώτο γύρο πρόκειται να διεξαχθεί και δεύτερος στις 28 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα