Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονιστικό βίντεο: Απεγκλωβισμός βρέφους από βομβαρδισμένο σπίτι στο Χαλέπι

Συγκλονιστικό βίντεο: Απεγκλωβισμός βρέφους από βομβαρδισμένο σπίτι στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Συρία, Χαλέπι,

Το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα διασώστες από το Χαλέπι της Συρίας διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα, που όμως είναι αρκετά για να προκαλέσουν ανατριχίλα και συγκίνηση.

Είναι η στιγμή που ένας διασώστης καταφέρνει να απεγκλωβίσει ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών από ένα βομβαρδισμένο σπίτι στο Ανσάρι, μια συνοικία στο νότιο Χαλέπι.

Ο άντρας προσπαθεί να τραβήξει ένα κεφαλάκι μέσα από τα χαλάσματα. Κατόπιν ακούγονται κλάματα μωρού και ο διασώστης καταφέρνει τελικά να απεγκλωβίσει το σωματάκι του βρέφους που είναι καλυμμένο με χώματα και σκόνη.

Ο άντρας χαμογελά, κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά του, ενώ ακούγονται πολλές φωνές ανθρώπων, που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, να φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο Twitter στον λογαριασμό της «Πολιτικής Προστασίας του Χαλεπιού» η οποία δηλώνει ότι είναι μια ομάδα εθελοντών που παρέχει βοήθεια στους αμάχους στις «απελευθερωμένες ζώνες» της πόλης αυτής, σε εκείνες δηλαδή που δεν ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οι ανατολικοί τομείς του Χαλεπιού υφίστανται σχεδόν καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, εκτοξεύουν βλήματα όλμων στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Το Χαλέπι είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια.

Σχετικά άρθρα