Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι τσάκισαν τους τζιχαντιστές σε μάχη στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – 19 νεκροί από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι τσάκισαν τους τζιχαντιστές σε μάχη στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – 19 νεκροί από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σκότωσαν 19 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε σφοδρή μάχη στη νοτιοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των SDF, άγρια μάχη δόθηκε στην ύπαιθρο του χωριού Μπαγούζ Φαουγανί στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Οι τζιχαντιστές, όπως αναφέρουν οι SDF, επιτέθηκαν με λύσσα με οχήματα βόμβες στις κουρδικές θέσεις, πραγματοποιώντας επιθέσεις αυτοκτονίας, δίχως να καταφέρουν τον σκοπό τους.

«Στο τελευταίο στάδιο της εκστρατείας στην Αλ Τζαζέερα, «Στη μάχη ήττας της Τρομοκρατίας», οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μάχιμη επιχείριση στην περιοχή του Μπαγούζ Φαουγανί τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια προσπάθειας της τρομοκρατικής οργάνωσης να προωθηθεί και να επιτεθεί στις δυνάμεις μας. Η επίθεση άρχισε με βομβαρδισμό βαρέως πυροβολικού. Ακολούθησε μια απόπειρα επίθεσης με τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, τα οποία όλα καταστράφηκαν από τις δυνάμεις μας πριν φτάσουν στους στόχους τους».

Συνολικά 19 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και τα πτώματά τους περιήλθαν στην κατοχή των Κούρδων όπως και ο οπλισμός τους.

Παράλληλα οι Κούρδοι είχαν αεροπορική υποστήριξη και από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Από την πλευρά των Κούρδων τραυματίστηκαν τέσσερις μαχητές.

Σχετικά άρθρα