Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίχως νερό έμειναν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούνται στο ηφαίστειο Αλ Σάφα

Δίχως νερό έμειναν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούνται στο ηφαίστειο Αλ Σάφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουέιντα (Ας Σουγουαΐντα), Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που πολιορκούνται από τον συριακό στρατό στην περιοχή του όρους-ηφαιστείου Αλ Σάφα, στη νότια επαρχία Σουέιντα (Ας Σουγουαΐντα), ξέμειναν από νερό, πράγμα που επιδεινώνει την ήδη εξαντλητική πολιορκία τους.

Όπως μεταδίδουν συριακά Μέσα, οι τζιχαντιστές έχασαν τον έλεγχο της τελευταίας πηγής νερού που είχαν στην περιοχή, την οποία κατέλαβε ο συριακός στρατός.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, ο συριακός στρατός κατάφερε να καταλάβει τη ζωτικής σημασίας πηγή νερού στην περιοχή Καμπρ Σεΐχη Χουσεΐν, μετά από σκληρή μάχη με τους τρομοκράτες.

Ο συριακός στρατός προσθέτει ότι στη μάχη για τον έλεγχο της πηγής σκότωσε 20 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εκ των οποίων οι πέντε ήταν ελεύθεροι σκοπευτές.

Δίχως πρόσβαση σε νερό οι τζιχαντιστές είναι βέβαιο ότι δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα στην πολιορκία, αν και μέχρι σήμερα έδειξαν ισχυρή αντίσταση.

Με μαύρο χρώμα η περιοχή του ηφαιστείου Αλ Σάφα στη νότια Συρία, όπου πολιορκείται το Ισλαμικό Κράτος

Σχετικά άρθρα