Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συνεχίζει τον πόλεμο κατά του Ισραήλ

Ο Ερντογάν συνεχίζει τον πόλεμο κατά του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Νέος γύρο έντασης της Τουρκίας με το Ισραήλ σηματοδοτούν οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που συνεχίζει την πολεμική του κατά του Τελ Αβίβ.

Τουρκία και Ισραήλ είναι σε ανοικτό πόλεμο από την εποχή του Μαβί Μαρμαρά γεγονός που άλλαξε όλη την αρχιτεκτονική του Ισραήλ στην Μεσόγειο και οδήγησε στην προσέγγιση με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η μουσουλμανική στρατηγική της Άγκυρας εξόργισε το Ισραήλ και ο Ερντογάν που θέλει να ο χαλίφης της Ανατολής έριξε για άλλη μία φορά λάδι στη φωτιά.

«Εκείνο (το Ισραήλ) λέει ότι (η Χαμάς) εκτοξεύει ρουκέτες. Όμως ποιος πεθαίνει;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφωνούσε ενώπιον των υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, προτού να προσθέσει ότι «ο αριθμός των Παλαιστινίων που εσείς (το Ισραήλ) σκοτώσατε έχει ανέλθει αυτή τη στιγμή στους 100. Η ζωή του (η ζωή του Ισραήλ) βασίζεται στο ψέμα. Δεν είναι ειλικρινές».

«Εμείς δε μπορούμε να πάρουμε το μέρος της βαρβαρότητας» συνέχισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σύμφωνα με τον οποίο «ο σκοπός των Παλαιστινίων είναι και δικός μας σκοπός».

Σχετικά άρθρα