Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ έδωσαν μάχη μεταξύ τους για τον έλεγχο ενός φυλακίου

Τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ έδωσαν μάχη μεταξύ τους για τον έλεγχο ενός φυλακίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Φαϊλάκ Αλ Σαμ,

Ένοπλη σύγκρουση μεταξύ τζιχαντιστών σημειώθηκε στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Πούτιν και Ερντογάν για εκεχειρία και μη απελευθέρωση της επαρχίας από τον συριακό στρατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές πηγές, που αναμεταδίδουν κουρδικές ιστοσελίδες, ξέσπασε μάχη μεταξύ μελών της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, και της αντίπαλης οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ για τον έλεγχο ενός φυλακίου στην περιοχή Τζιντιρεσές κοντά στο χωριό Ντερμπελούτ.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ είχε παραδώσει το φυλάκιο στη Φαϊλάκ Αλ Σαμ προσωρινά και μετά την επίτευξη της συμφωνίας οι άνδρες της πήγαν να το πάρουν πίσω. Οι άλλοι δεν θέλησαν να το παραδώσουν και έτσι έδωσαν μάχη μεταξύ τους.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστικών συμμοριών στην Ιντλίμπ είναι σύνηθες φαινόμενο και κάποιες φορές λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις ευρύτερης σύρραξης μεταξύ οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα