Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ανθρώπινο δικαίωμα» η μαντίλα λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβραβεύοντας τον σκοταδισμό και τη θρησκοληψία

«Ανθρώπινο δικαίωμα» η μαντίλα λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβραβεύοντας τον σκοταδισμό και τη θρησκοληψία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισλάμ, Μαντίλα, Μουσουλμάνοι,

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τις βελγικές Αρχές επειδή υποχρέωσαν μία μουσουλμάνα να βγει από αίθουσα δικαστηρίου, καθώς εκείνη αρνήθηκε να βγάλει τη μαντίλα της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2007. Η γυναίκα μπήκε στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να παραστεί στην ακρόαση για μία υπόθεση που αφορούσε τον θάνατο του αδελφού της.

Ο δικαστής ωστόσο της απαγόρευσε την είσοδο επειδή φορούσε μαντίλα. Εκείνη πάλι αρνήθηκε να τη βγάλει.

Η Λαχίρι, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσέφυγε αρχικά στα τοπικά δικαστήρια και στη συνέχεια, το 2008, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ε.Ε., το οποίο έκρινε ότι παραβιάστηκε το Άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πάντως έχει ενδιαφέρον ότι στην Ευρώπη του Διαφωτισμού θεωρείται «ανθρώπινο δικαίωμα» η έκφραση θρησκευτικού φανατισμού, δεισιδαιμονίας και μισαλλοδοξίας. Προφανώς και η διαστροφή της «πολιτικής ορθότητας» αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τον Ορθό Λόγο.

Ο Διαφωτισμός και η Λογική έβγαζαν τις μαντίλες από τις γυναίκες, δηλαδή τις απελευθέρωναν από ό,τι συμβολίζει το κάλυμμα της κεφαλής. Αυτοί που επιβραβεύουν τη μαντίλα είναι κομιστές του σκοταδισμού.

Σχετικά άρθρα