Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Iντλίμπ: Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι του FSA κάνουν λόγο για το τέλος της κυριαρχίας Άσαντ

Iντλίμπ: Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι του FSA κάνουν λόγο για το τέλος της κυριαρχίας Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ιράν, Ισλαμιστές, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε συνέχεια των εξελίξεων μετά την τετράωρη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Σότσι, για την Ιντλίμπ, ο εκπρόσωπος των Σύρων ισλαμιστών μισθοφόρων δήλωσε σήμερα Τρίτη, ότι η συμφωνία για τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας θέτει τέρμα στις ελπίδες του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της χώρας.

«Η συμφωνία για την Ιντλίμπ διασφαλίζει τις ζωές των αμάχων και αποτρέπει να γίνουν άμεσος στόχος του καθεστώτος.

»Θάβει τα όνειρα του Άσαντ να επιβάλει τον πλήρη έλεγχό του στη Συρία», δήλωσε ο Μουστάφα Σεζάρι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Ο Σεζάρι επεσήμανε ότι η συμφωνία επιτρέπει στη συριακή αντιπολίτευση να ελέγχει ντε φάκτο «μια γεωγραφική περιοχή», η οποία θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για μια πολιτική μετάβαση που θα τερματίσει «την απολυταρχική» εξουσία του Άσαντ.

«Αυτή η περιοχή θα παραμείνει στα χέρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και θα αναγκάσει το καθεστώς και τους υποστηρικτές του να ξεκινήσουν μια σοβαρή πολιτική διαδικασία η οποία θα οδηγήσει σε μια πραγματική μετάβαση που θα τερματίσει την εξουσία του Άσαντ», τόνισε ο ίδιος.

Η Ρωσία, η μεγαλύτερη υποστηρίκτρια του Άσαντ, προετοιμαζόταν για μια ευρεία επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τους Σύρους ισλαμιστές και στην οποία ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ιράν: Οι διαπραγματεύσεις απέτρεψαν τον πόλεμο στην Ιντλίμπ

Ευχαριστημένη εμφανίστηκε και η Τεχεράνη, η οποία επίσης στηρίζει το καθεστώς Άσαντ και έως χθες ακολουθούσε τη γραμμή της Μόσχας για στρατιωτική παρέμβαση στην Ιντλίμπ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν, της Τουρκίας και της Ρωσίας κατάφεραν να αποτρέψουν έναν πόλεμο στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Οι εντατικές διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων εβδομάδων που πραγματοποιήθηκαν κατά τις επισκέψεις μου στην Άγκυρα και τη Δαμασκό και ακολουθήθηκαν από τη σύνοδο Ιράν-Ρωσίας-Τουρκίας στην Τεχεράνη και τη συνάντηση στο Σότσι κατάφεραν να αποτρέψουν ένα πόλεμο στην Ιντλίμπ, με τη σθεναρή δέσμευση να καταπολεμηθεί η εξτρεμιστική τρομοκρατία. Η διπλωματία λειτουργεί», τόνισε ο Ζαρίφ στο Twitter.

Σχετικά άρθρα