Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τις 22.00 πολλοί πύραυλοι έπληξαν τις παραλιακές πόλεις της Συρίας (βίντεο)

Μετά τις 22.00 πολλοί πύραυλοι έπληξαν τις παραλιακές πόλεις της Συρίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Συρία, Ταρτούς (Ανταράδος), Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Μετά τις 22.00 ώρα Συρίας, ίδια ώρα με της Ελλάδας, ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων έπληξε τις επαρχίες Λαοδίκειας, Ταρτούς και Χομς στη δυτική Συρία.

Η Λαοδίκεια και η Ταρτούς είναι οι οι δύο παραλιακές επαρχίες της Συρίας, στις οποίες έχουν και τις βάσεις τους οι Ρώσοι.

Στον διεθνή αερολιμένα της Λαοδίκειας είναι η αεροπορική βάση των Ρώσων και στην Ταρτούς ο ρωσικός ναύσταθμος.

Στις παραλιακές επαρχίες η πλειονότητα του πληθυσμού είναι αλουίτες, της θρησκείας που ανήκει και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και Ελληνορθόδοξοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές πηγές, οι πύραυλοι -που λέγεται ότι προήλθαν από τη θάλασσα- έπληξαν τις πόλεις Λαοδίκεια, Μπανιγιάς (Λευκάς-Βαλανέαι), Ταρτούς (Ανταράδος) και Χομς (Έμεσα). Παραθέτουμε και τα ελληνικά ονόματα των πόλεων για λόγους ευνόητους.

Η πλειονότητα των πυραύλων είχαν στόχο τις βιομηχανικές περιοχές σε όλες τις πόλεις.

Η συριακή αεράμυνα λέγεται ότι αντέδρασε, αλλά τοπικές πηγές μεταδίδουν ότι οι περισσότεροι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους.

Μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν και στρατιωτικοί στόχοι του συριακού καθεστώτος και κάνουν λόγο για ισχυρότατες εκρήξεις.

Σημειώνουμε ότι οι περιοχές που επλήγησαν αποτελούν και τον τελευταίο θύλακα Ελληνορθόδοξων στη Συρία.

Ευχόμαστε η γηγενής ελληνική μειονότητα (Ελληνορθόδοξοι Ρωμηοί) της Συρίας να είναι όλοι τους καλά.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

Σχετικά άρθρα