Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουγγαρία προσφεύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ουγγαρία προσφεύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ουγγαρία,

Στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφεύγει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου «7».

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου ενέκριναν με 448 ψήφους, την ενεργοποίηση του σχετικού άρθρου, προλειαίνοντας το έδαφος για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κίνδυνος παραβίασης των θεμελιωδών αξιών της Ε.Ε. από την Ουγγαρία είναι υπαρκτός και ως εκ τούτου, πρέπει να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση της απειλής κατά των ιδρυτικών αξιών της Ένωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεβασμό στη δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι η οριστική απόφαση για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 και την επιβολή κυρώσεων θα ληφθεί από τα 28 κράτη-μέλη και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων, οι κυρώσεις περιλαμβάνουν και την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφους της Ουγγαρίας στα όργανα της Ε.Ε.

Πάντως, η Πολωνία, η οποία επίσης έχει υιοθετήσει μία αυστηρή αντιμεταναστευτική ρητορική, έχει διαμηνύσει ότι θα ασκήσει βέτο, μπλοκάροντας κάθε απόφαση εναντίον της Βουδαπέστης.

Υπενθυμίζεται ότι η προστριβή μεταξύ των δύο πλευρών συνίσταται στην ουγγρική νομοθεσία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Σχετικά άρθρα