Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι «πούλησαν» και τους Σύρους – Σεργκέι Σόιγκου: «Δεν θα υπάρξει επίθεση στην Ιντλίμπ»

Οι Ρώσοι «πούλησαν» και τους Σύρους – Σεργκέι Σόιγκου: «Δεν θα υπάρξει επίθεση στην Ιντλίμπ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι Ρώσοι είναι οι μεγαλύτεροι αναξιόπιστοι στην παγκόσμια ιστορία. Τη φήμη τους αυτή επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα, όταν «πούλησαν» τους Σύρους στην Τουρκία, συμφωνώντας να μην πραγματοποιηθεί τελικά η στρατιωτική επιχείριση απελευθέρωσης της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, από το Σότσι όπου συναντήθηκαν Πούτιν και Ερντογάν, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική επιχείριση στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Η επαρχία της Ιντλίμπ κατέχεται από οργανώσεις παρακλάδια της Αλ Κάιντα -με ισχυρότερη την Ταχρίρ Αλ Σαμ– και από τη φιλότουρκη Αχράρ Αλ Σαμ.

Η Τουρκία είναι η προστάτιδα δύναμη των τζιχαντιστών που κατέχουν την Ιντλίμπ.

Εδώ και εβδομάδες ο συριακός στρατός προετοιμαζόταν για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείριση με στόχο την απελευθέρωση της Ιντλίμπ από τους τζιχαντιστές και την εκδίωξη των Τούρκων από το συριακό έδαφος.

Οι Ρώσοι όμως τα συμφώνησαν με τους Τούρκους, διότι τους ενώνει το κοινό τους μίσος για τους Αμερικανούς, με αποτέλεσμα το «ξανθό γένος» να υποχρεώσει την κυβέρνηση της Συρίας να μην επιτεθεί για να απελευθερώσει τη γη της από τους τρομοκράτες και τους Τούρκους.

Διαβάστε εδώ: Tι αποφάσισαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι για την Ιντλίμπ

Τουρκικό ψευδοκράτος-προτεκτοράτο η Ιντλίμπ

Το καθεστώς Ερντογάν σχεδιάζει να δημιουργήσει στη βορειοδυτική Συρία ένα ισλαμικό ψευδοκράτος που θα περιλαμβάνει τα εδάφη που κατέχουν οι ισλαμιστές στην Ιντλίμπ και ο τουρκικός στρατός στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Αυτό το ψευδοκράτος θα είναι τουρκικό προτεκτοράτο, όπως και τα κατεχόμενα στη βόρεια Κύπρο.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Τουρκία αντιδρά στην επιχείριση απελευθέρωσης της Ιντλίμπ, επειδή χαλάει ο σχεδιασμός της για εδαφικά κέρδη στη Συρία.

O Ερντογάν εξαρχής έχει διακηρύξει ότι θέλει να καταλάβει όλη τη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ για να επεκτείνει τα τουρκικά σύνορα εκεί που τα έχει ορίσει το «Όρκος του Έθνους».

Αυτό σημαίνει κατάφορη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Διαβάστε σχετικά: Τι είναι ο τουρκικός Όρκος του Έθνους

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

Σχετικά άρθρα