Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί: Δεν θα γίνουμε μειονότητα στην Κύπρο

Προκαλεί ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί: Δεν θα γίνουμε μειονότητα στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Τουρκία,

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί προκάλεσε με τις νέες εμπρηστικές του δηλώσεις. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Βόλκαν Μπόζκιρ τόνισε ότι δεν θα επιστρέψει να γίνουν μειονότητα σε μια Κύπρο στην οποία θα κυβερνούν οι Ελληνοκύπριοι.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν γίνεται να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια και πως με αυτό είναι σύμφωνα και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα.

»Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε», δήλωσε προκλητικότατα ο Μουσταφά Ακιντζί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο «Προεδρικό Μέγαρο» του ψευδοκράτους, σύμφωνα με το www.kathimerini.com.cy/gr. ο κ.Ακιντζί τόνισε πως η Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα που θα διακυβερνούν οι «Ρωμιοί» ενώ για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια.

»Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα.

»Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.

»Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα».

Ο Βολκάν Μπόζκιρ απο την πλευρά του τόνισε πως η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του ψευδοκράτους και πως σε όλα τα προβλήματα θα ενεργούν από κοινού.

«Η επιθυμία της «ρωμαίικης» πλευράς να τοποθετήσει τους Τουρκοκυπρίους σε καθεστώς μειονότητας παρατείνοντας τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε με πολύ προφανή τρόπο», τόνισε και κατέληξε πως η συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη βάση της πολιτικής ενότητας είναι κάτι που επιθυμεί η Τουρκία.

Οι Τουρκοκύπριοι παρανόμως έχουν ανακηρύξει ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου από τις 15 Νοεμβρίου 1983.

Ως άλλο κράτος, έστω και ως ψευδοκράτος, δεν δικαιούνται μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες της ελεύθερης κυπριακής ΑΟΖ στα νότια του νησιού.

Μερίδιο δικαιούνται μόνο ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εάν θέλουν να συνεχίσουν να παριστάνουν το ψευδοκράτος, ας μείνουν με τους Τούρκους αφέντες τους καταδικασμένοι στη φτώχεια.

Εάν όμως επιθυμούν να απολαύσουν την πρόοδο και την ευημερία, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα από το νησί και να καταργηθούν οι εγγυήτριες δυνάμεις.

Όλα τα άλλα είναι μια ακατάσχετη αερολογία, εκτός διεθνούς δικαίου και νομιμότητας, που σε κάθε περίπτωση τους καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Σχετικά άρθρα