Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βραζιλία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Ζαΐχ Μπολσονάρου,

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί στις δημοσκοπήσεις ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, μετά την επίθεση που δέχτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας, με τον υποψήφιο του Κόμματος των Εργαζομένων Φερνάντο Χαντάντ να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Ο Μπολσονάρου, που παραμένει στο νοσοκομείο, προηγείται με ποσοστό 28,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας MDA.

Ο Χαντάντ, που ανακηρύχθηκε υποψήφιος στη θέση του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται δεύτερος με ποσοστό 17,6%.

Η δημοσκόπηση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι ο Χαντάντ, πρώην δήμαρχος το Σάο Πάουλο, είναι σε θέση να περάσει στον δεύτερο γύρο και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπολσονάρου.

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Σίρο Γκόμες συγκεντρώνει ποσοστό 10,8% και ο φιλελεύθερος Ζεράλντου Αλκμίν 6,1% ενώ η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα ακολουθεί στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,1%.

Η δημοσκόπηση της MDA προβλέπει πάντως ότι στον δεύτερο γύρο ο Μπολσονάρου θα μπορούσε να νικήσει όλους τους άλλους υποψηφίους εκτός από τον Γκόμες.

Άλλες δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειχναν ότι ο Μπολσονάρου θα ηττηθεί αν βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι σε σχεδόν οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο.

Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους παραμένει αναποφάσιστος ή δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Σχετικά άρθρα