Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Η Ρωσία εμπλέκεται στη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΗΠΑ: Η Ρωσία εμπλέκεται στη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Νίκι Χάλεϊ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι ενεπλάκη στη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, βοηθώντας τις μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας.

«Όταν η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αυτό έγινε με τη συνδρομή της Ρωσίας, η οποία παρέδωσε στην Βόρεια Κορέα βιολογικές ουσίες», δήλωσε η Νίκι Χάλεϊ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, για τις κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι βοηθά τη Βόρεια Κορέα να παρακάμψει τις κυρώσεις, προμηθεύοντας την με πετρέλαιο, παραβιάζοντας έτσι την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ Μα Ζαοξού δήλωσε ότι η χώρα του εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ωστόσο ότι η αντιπαράθεση με την Πιονγιάνγκ μπορεί να έχει «ολέθριο τέλος».

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να μείνει ενωμένο στο ζήτημα αυτό.

Σχετικά άρθρα