Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία για σεξουαλική επίθεση «καίει» τον εκλεκτό του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Καταγγελία για σεξουαλική επίθεση «καίει» τον εκλεκτό του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Κριστίν Μπλάσεϊ Φορντ: Ένα απρόσμενο εμπόδιο στον δρόμο του Μπρετ Κάβανο για το ανώτατο αξίωμα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η 51 ετών Φορντ, καθηγήτρια ψυχολογίας, αποφάσισε να βγει από την ανωνυμία της για να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια στην «Washington Post», πώς ο Κάναβο την πέταξε στο κρεβάτι και προσπάθησε διά της βίας να της βγάλει τα ρούχα όταν και οι δύο ήταν μαθητές Λυκείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις αρχές τις δεκαετίας του ’80. Ο Κάβανο, 17 ετών τότε, και ένα φίλος του, «τύφλα στο μεθύσι» και οι δύο όπως αναφέρει η Φορντ στη μαρτυρία της, την έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, στο Μέριλαντ.

Ενόσω ο φίλος του έβλεπε, ο Κάβανο την πέταξε πάνω στο κρεβάτι, προσπαθούσε να την πιάσει πάνω από τα ρούχα, τα οποία στη συνέχεια προσπάθησε βίαια να της βγάλει. Όταν εκείνη προσπάθησε να βάλει τις φωνές, ο Κάβανο της έκλεισε το στόμα με το χέρι του. Η Φορντ ήταν τότε 15 ετών.

«Νόμιζα ότι κατά λάθος θα με σκότωνε. Προσπαθούσε να μου επιτεθεί, να μου βγάλει τα ρούχα», λέει η Φορντ, η οποία σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Palo Alto, στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την «Washington Post», η καθηγήτρια επικοινώνησε για πρώτη φορά με την εφημερίδα το καλοκαίρι, όταν το όνομα του Κάβανο άρχισε πλέον να συνδέεται με τη θέση που άφησε πίσω του κενή στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Άντονι Κένεντι.

Η πρώτη επαφή έγινε ανώνυμα, χωρίς να αποκαλύψει η Φορντ την ταυτότητά της. Και τις εβδομάδες που ακολούθησαν ωστόσο, δεν ήθελε να μιλήσει δημοσίως φοβούμενη για το τι μπορεί αυτό να σήμαινε για την ίδια και την οικογένειά της.

Παράλληλα όμως, όπως υποστηρίζει, την απασχολούσε και αυτό που η ίδια ως πολίτης όφειλε να πράξει, να πει δηλαδή στον κόσμο αυτήν την ιστορία.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας είναι μία σημαντική παρέμβαση σε μία αρκετά διχαστική έως τώρα διαδικασία.

Η επιτροπή δικαιοσύνης της Γερουσίας πρόκειται να ψηφίσει για την υποψηφιότητα του Κάβανο την Πέμπτη ανοίγοντας τον δρόμο για μια συνολική ψηφοφορία στη Γερουσία, όπου ο συντηρητικός εφέτης – και εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ – χρειάζεται απλώς την πλειοψηφία για να εξασφαλίσει τη θέση του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Όσο η καταγγελία παρέμενε ανώνυμη – η Φορντ είχε στείλει τον περασμένο Ιούλιο επιστολή στη γερουσιαστή της Καλιφόρνια Νταϊάν Φάινσταϊν – ο Κάβανο αρνιόταν κατηγορηματικά τα πάντα.

«Δεν το έκανα αυτό ούτε στο σχολείο ούτε ποτέ», επέμενε. Μία ανάλογου τύπου ανακοίνωση εξέδωσε και ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή, στον απόηχο σχετικού δημοσιεύματος της «Washington Post».

Σχετικά άρθρα