Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μακρόν απολύει 1.800 καθηγητές και διοικητικούς στο σύστημα Παιδείας

Γιατί ο Μακρόν απολύει 1.800 καθηγητές και διοικητικούς στο σύστημα Παιδείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Καθηγητές, Ομαδικές Απολύσεις, Σχολεία,

Συνολικά 1.800 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν το ερχόμενο έτος στο σύστημα Παιδείας της Γαλλίας, αριθμός που αντιστοιχεί στο «0,2% των εργαζομένων του υπουργείου», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός του Μακρόν, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Figaro το βράδυ της Κυριακής.

Όπως διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, οι θέσεις που θα καταργηθούν αφορούν «τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (τα γυμνάσια και τα λύκεια) και τις διοικητικές υπηρεσίες».

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα κενά που θα προκύψουν «φυσικά» θα καλυφθούν «με την καταφυγή σε πρόσθετες ώρες» εργασίας των εκπαιδευτικών, προσθέτοντας ότι αυτή η υπερωριακή εργασία θα αποφέρει καλύτερες απολαβές «στους καθηγητές».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα καταργηθούν 4.500 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα το 2019 και άλλες 10.000 το 2020.

Ο στόχος της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα κατά 120.000 μέσα στην πενταετία του εξακολουθεί να επιδιώκεται, δήλωσε προ ημερών ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση Ολιβιέ Ντισόπτ στο δίκτυο BFM Business.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Figaro, ο Μπλανκέρ γνωστοποίησε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου του θα αυξηθεί στα 850 εκατομμύρια ευρώ το 2019, δηλαδή κατά 1,7%, «πέραν της αύξησης της συμβολής μας στις συντάξεις του δημοσίου».

Όπως σημείωσε, θα πρόκειται για μια από τις «μεγαλύτερες» αυξήσεις προϋπολογισμού στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση του Μακρόν αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού του 2019 την 24η Σεπτεμβρίου.

Μια ακόμη «σημαντική προτεραιότητα», σύμφωνα με τον Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, είναι «η αύξηση της αγοραστικής δύναμης των καθηγητών.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας διαβεβαίωσε ότι σκοπός του είναι «να δοθεί ξανά στους καθηγητές κεντρική θέση στην κοινωνία».

Σχετικά άρθρα