Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας «μίλησε»: Δεν θα μετατραπούμε σε κέντρο μεταναστών στη Μεσόγειο

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας «μίλησε»: Δεν θα μετατραπούμε σε κέντρο μεταναστών στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Μάλτα, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τζόσεφ Μουσκάτ,

Η Μάλτα δεν θα μετατραπεί ποτέ σε «κέντρο μεταναστών» στη Μεσόγειο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματός του την Κυριακή.

Οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα θα συνεχίσουν να διασώζονται, όμως η Μάλτα δεν θα γίνει κόμβος κράτησης και επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου των μεταναστών, τόνισε ο Μουσκάτ, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει «στον οποιονδήποτε να πετάει πράγματα» στη χώρα του.

Η Μάλτα βρίσκεται σε διένεξη με την Ιταλία με σημείο τριβής τις διασώσεις και την υποδοχή των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης.

Την Κυριακή, ο Μουσκάτ απέρριψε τον ισχυρισμό της ιταλικής κυβέρνησης ότι η Μάλτα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επιμένοντας ότι όλοι όσοι διατρέχουν κίνδυνο διασώζονται πάντα, αλλά εάν δεν χρειάζονται βοήθεια, οι αρχές της Μάλτας έχουν «δεμένα τα χέρια» και δεν μπορούν απλά να υποδέχονται ανθρώπους που δεν θέλουν να πάνε στο νησί αυτό της Μεσογείου.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας εφαρμόζει πολύ σκληρή γραμμή στο ζήτημα της μετανάστευσης, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει να ελλιμενίζεται στο εξής κανένα πλοίο με μετανάστες αν οι άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν συμφωνήσουν να τους υποδέχονται.

Σχετικά άρθρα