Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δώδεκα οι νεκροί από τον τυφώνα Φλόρενς στις ΗΠΑ

Δώδεκα οι νεκροί από τον τυφώνα Φλόρενς στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καιρός, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς,

Καταστροφικές πλημμύρες και τουλάχιστον 12 νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της πρωτοφανούς ποσότητας νερού που έφεραν οι ισχυρές καταιγίδες στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ μετά το πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς.

Σε ορισμένες πόλεις τα επίπεδα του νερού έφθασαν τα 60 εκατοστά έπειτα από δύο ημέρες αδιάκοπτων βροχοπτώσεων.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ έκανε λόγο για «ιστορικές ποσότητες νερού» και προειδοποίησε τους πολίτες που είχαν εκκενώσει να μην επιχειρήσουν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η καταιγίδα Φλόρενς έφθασε το πρωί της Παρασκευής στη Βόρεια Καρολίνα, συνοδευόμενη από ανέμους 150 χλμ/ώρα.

Έκτοτε η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί στα 75 χλμ/ώρα, όμως η βροχή είναι κατακλυσμιαία σε ορισμένες ζώνες της πολιτείας.

«Να ξέρετε ότι η στάθμη του νερού ανεβαίνει με ταχύτητα παντού, ακόμη και σε περιοχές που συνήθως δεν υποφέρουν από πλημμύρες» προειδοποίησε ο κυβερνήτης Κούπερ.

Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC) ανακοίνωσε ότι ο Φλόρενς είναι πιθανό να εξασθενήσει περαιτέρω πολύ σύντομα, προειδοποίησε όμως ότι ο κίνδυνος να σημειωθούν ξαφνικές πλημμύρες και να πλημμυρίσουν ποταμοί εξακολουθεί να υφίσταται σε σημαντικό τμήμα της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας.

Η καταιγίδα έχει προκαλέσει τουλάχιστον 10 νεκρούς στη Βόρεια Καρολίνα, οι 8 από τους οποίους έχουν επιβεβαιωθεί από τις Αρχές, μεταξύ των οποίων μια μητέρα και το μωρό της που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους από πτώση δένδρου, καθώς και άλλα τρία θύματα από «ξαφνικές πλημμύρες» σε δρόμους.

Σχετικά άρθρα