Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεύτερο δημοψήφισμα για το BREXIT ζήτησε ο Πακιστανός δήμαρχος του Λονδίνου

Δεύτερο δημοψήφισμα για το BREXIT ζήτησε ο Πακιστανός δήμαρχος του Λονδίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Σαντίκ Καν,

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζήτησε ο Πακιστανός δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, προειδοποιώντας ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο συντριβής αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε αργά το Σάββατο στην εφημερίδα «Observer», ο Καν δήλωσε ότι ο χρόνος «τελειώνει πολύ γρήγορα», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δείχνει απροετοίμαστη και χωρίς να διαθέτει τη γνώση και την ικανότητα.

Η αποτυχία επίτευξης μιας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες, ή μιας κακής συμφωνίας, μπορεί να έχει αποτέλεσμα των απώλεια 500.000 θέσεων εργασίας και να πλήξει τις επιχειρήσεις, τόνισε προειδοποιώντας επίσης για τον κίνδυνο αναταραχών.

«Δεν πιστεύω ότι η Μέι έχει την εντολή να τζογάρει τόσο απροκάλυπτα με την οικονομία και τον βιοπορισμό των ανθρώπων», υπογράμμισε ο Καν, μέλος του Εργατικού Κόμματος και υπέρμαχος της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016.

Η ίδια η Μέι, σε ξεχωριστές δηλώσεις της, υπεραμύνθηκε του σχεδίου της για «ήπιο Brexit» και δήλωσε εκνευρισμένη από τις εικασίες για το πολιτικό μέλλον της.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του BBC, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε πως έχει επικεντρωθεί στη σύναψη μιας συμφωνίας εξόδου από την Ε.Ε., η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.

Σχετικά άρθρα