Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών στα νότια του θύλακα της Ιντλίμπ

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών στα νότια του θύλακα της Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Ίζα, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Ο συριακός στρατός και η συριακή εθνοφυλακή βομβάρδισαν το απόγευμα του Σαββάτου θέσεις των τζιχαντιστών στα βόρεια της επαρχίας Χάμα και νότια της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, το πυροβολικό των κυβερνητικών έπληξε στόχους των τζιχαντιστών στις κωμοπόλεις Αλ Λαταμινά και Καφρ Ζιτά (στα ασσυριακά σημαίνει «Ελαιώνας»).

Οι κάτοικοι του Καφρ Ζιτά είναι εξισλαμισμένοι μη Άραβες, ενώ οι κάτοικοι της Αλ Λαταμινά ήταν τρωγλοδύτες και ζούσαν μέχρι πριν μερικές δεκαετίες σε σπηλιές, αφού η Αλ Λαταμινά ήταν ένα χωριό που τα σπίτια του ήταν σπηλιές.

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι ζούνε σε κανονικά σπίτια, πολλές σπηλιές συνεχίζουν όμως να χρησιμοποιούνται ως κατοικίες.

Όπως εξήγησε η συριακή στρατιωτική πηγή, ο βομβαρδισμός σε αυτές τις δύο κωμοπόλεις στόχευε την οργάνωση Τζαΐς Αλ Ιζά.

Η Τζαΐς Αλ Ιζά (σημαίνει: Στρατός της Δόξας), είναι μια οργάνωση που σχετίζεται με τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Είναι τοπική ένοπλη οργάνωση, στα βόρεια της επαρχίας Χάμα.

Στο παρελθόν εξοπλίστηκαν με αντιαρματικές ρουκέτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, πρώτη ημέρα της ρωσικής επέμβασης στη Συρία, οι Ρώσοι βομβάρδισαν και κατέστρεψαν το αρχηγείο της οργάνωσης και το οπλοστάσιό της στην κωμόπολη Αλ Λαταμινά.

Τον Σεπτέμβριο 2016 η οργάνωση πήρε το αίμα της πίσω όταν κατέρριψε με BGM-71 TOW ένα ελικόπτερο Aérospatiale Gazelle του συριακού στρατού, που λέγεται ότι το χειρίζονταν Ρώσοι.

Ο συριακός στρατός, εν αναμονή της επίθεσης για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ, βομβαρδίζει με το πυροβολικό του τα οχυρώματα των τζιχαντιστών κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Τη Δευτέρα ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στο Σότσι για να συζητήσουν σχετικά με την Ιντλίμπ. Ο Τούρκος πρόεδρος αγωνίζεται να ματαιωθεί η εκστρατεία για την απελευθέρωσή της, διεκδικώντας την επιβολή εκεχειρίας δίχως ημερομηνία λήξης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν ο συριακός στρατός δεν πρόκειται να προελάσει προς την Ιντλίμπ.

Διαβάστε ακόμα: Οι Τούρκοι απειλούν να προελάσουν προς το Χαλέπι εάν οι Σύροι επιτεθούν στην Ιντλίμπ

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

Σχετικά άρθρα