Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη σημαντικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ του Ιράκ

Συνελήφθη σημαντικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ του Ιράκ

Ιρακινοί στρατιώτες συνέλαβαν το Σάββατο έναν οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρακινής ομοσπονδιακής Αστυνομίας, ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός Άμπου Ραγκάχντ ήταν ο τοπικός εμίρης της λεγόμενης «Επαρχίας Ντιτζλά», στην επαρχία του Κιρκούκ.

Εντοπίστηκε από ντόπιους πληροφοριοδότες, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις Αρχές που αμέσως κινητοποιήθηκαν για τη σύλληψή του.

Ο Άμπου Ραγκάχντ έδειξε διάθεση συνεργασίας με την ιρακινή Αστυνομία και υπέδειξε την τοποθεσία ενός κρυφού οπλοστασίου της οργάνωσης που περιείχε χειροβομβίδες και και άλλα εκρηκτικά.

Το Ιράκ διακήρυξε τον Δεκέμβριο του 2017 τη στρατιωτική του νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αφού ανακατέλαβε όλες τις πόλεις και οικισμούς που είχε θέσει υπό τον έλεγχό της η εξτρεμιστική οργάνωση.

Ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές συνεχίζουν να μάχονται, είτε πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα, είτε διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά.

Σχετικά άρθρα