Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμα μια μεγάλη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα με τανκς και τεθωρακισμένα εισήλθε στην Ιντλίμπ το βράδυ

Ακόμα μια μεγάλη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα με τανκς και τεθωρακισμένα εισήλθε στην Ιντλίμπ το βράδυ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ακόμα μια μεγάλη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, το βράδυ Παρασκευής προς Σάββατο, από τη γειτονική τουρκική επαρχία του Χατάι (Αντιόχεια). Μιντιακοί ακτιβιστικές ανάρτησαν στο Twitter βίντεο από το κονβόι.

Σύμφωνα με τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές, η φάλαγγα αποτελούνταν από περισσότερα από 100 φορτηγά που μετέφεραν τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς και πυροβόλα.

Οι δυνάμεις αυτές αναπτύχθηκαν στα 12 τουρκικά παρατηρητήρια-οχυρά που έχουν οικοδομηθεί περιμετρικά της επικράτειας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Οι ίδιες τοπικές πηγές υποστηρίζουν ότι στόχος είναι η ενίσχυση της πρώτης γραμμής των τζιχαντιστών απέναντι στα συριακά στρατεύματα και στην επικείμενη έναρξη της επιχείρισής τους για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

Σχετικά άρθρα