Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Όχι» Μέρκελ στην άρση των κυρώσεων στη Ρωσία

«Όχι» Μέρκελ στην άρση των κυρώσεων στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Nord Stream, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσία,

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι διαφωνεί με την άρση των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας όσο δεν παρατηρείται πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεν θα εξετάσουμε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας όσο δεν εφαρμόζονται οι συμφωνίες του Μινσκ ή δεν πραγματοποιείται πρόοδος», είπε στους δημοσιογράφους η Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Μέχρι και σήμερα «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόοδος στη διαδικασία του Μινσκ και αυτό δεν είναι καλή είδηση», πρόσθεσε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους ηγέτες των τριών χωρών της Βαλτικής.

Οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ υπογράφησαν το 2015 και επέτρεψαν να περιοριστούν η βία και οι συγκρούσεις που είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους στην ανατολική Ουκρανία.

Την Πέμπτη, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε περισσότερους από 150 Ρώσους και στους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Όταν ρωτήθηκε για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, παρακάμπτοντας την Πολωνία και την Ουκρανία, η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι «η Ουκρανία θα παραμείνει διαμετακομιστικός κόμβος».

Η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε χαρακτήρισε τον αγωγό αυτό «γεωπολιτικό σχέδιο» που μπορεί να ενισχύσει τη ρωσική επιρροή στην ΕΕ.

Σχετικά άρθρα