Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν και Ερντογάν τα λένε από κοντά τη Δευτέρα για το «αγκάθι» της Ιντλίμπ

Πούτιν και Ερντογάν τα λένε από κοντά τη Δευτέρα για το «αγκάθι» της Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ιντλίμπ, Ιράν, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Σότσι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τη Δευτέρα, στο Σότσι, πρόκειται να συναντηθούν Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ η Τουρκία προσπαθεί να βρει μία λύση για κατάπαυση του πυρός στην ισλαμοκρατούμενη Ιντλίμπ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο Τούρκος ομόλογός του συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, στη Σύνοδο Κορυφής που διοργάνωσε ο Ιρανός ομόλογός τους Χασάν Ροχανί.

Ρωσία και Ιράν επέμειναν στην αρχική θέση τους για στρατιωτική παρέμβαση στην Ιντλίμπ παρά τις εκκλήσεις του Ερντογάν για εκεχειρία υπό τον φόβο μία ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορά του.

«Για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ιντλίμπ, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλο τον κόσμο», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στα ρωσικά και τα ιρανικά επιχειρήματα.

«Το να σκοτώνεις ωστόσο αδιακρίτως αμάχους, παιδιά και γυναίκες με το πρόσχημα ότι καταπολεμάς μια τρομοκρατική οργάνωση δεν είναι ανθρώπινο», πρόσθεσε.

Στην Ιντλίμπ ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι. Η Άγκυρα, όπως τόνισε και την περασμένη εβδομάδα, δεν αντέχει να υποδεχτεί άλλους πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα