Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια και Νότια Κορέα εγκαινίασαν γραφείο επικοινωνίας – Πού το έφτιαξαν

Βόρεια και Νότια Κορέα εγκαινίασαν γραφείο επικοινωνίας – Πού το έφτιαξαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κορεατική Χερσόνησος, Νότια Κορέα,

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τον τερματισμό της επί δεκαετίες εχθρότητας έκαναν Βόρεια και Νότια Κορέα σήμερα Παρασκευή.

Οι δύο πλευρές εγκαινίασαν το πρώτο κοινό γραφείο διασύνδεσης, στη βόρεια πλευρά της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

Το νέο γραφείο, στην πόλη Κεσόνγκ, αποτελεί επί της ουσίας το πρώτο κανάλι άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να έρθουν ακόμη πιο κοντά μετά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Νοτιοκορεάτης Μουν Τζε Ιν έχουν ήδη συναντηθεί δύο φορές φέτος, τον Απρίλιο για μία Σύνοδο Κορυφής και τον Μάιο για μία συνάντηση που δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων.

Τεχνικά, Βόρεια και Νότια Κορέα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση επί δεκαετίες, δεδομένου ότι πόλεμος της Κορέας έληξε το 1953 με εκεχειρία και όχι με συνθήκη ειρήνης.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι ελπίζουν ότι το γραφείο διασύνδεσης θα αποτελέσει το προοίμιο μία νέας αρχής και σταδιακά θα οδηγήσει στην αποστολή διπλωματικών αποστολών και στις δύο πρωτεύουσες.

Εκτιμούν επίσης ότι θα μειώσει πολύ τον κίνδυνο επικίνδυνων παρεξηγήσεων στα διακορεατικά σύνορα και θα αποτελέσει σημείο κρίσιμων συναντήσεων ενόσω οι δύο χώρες εξετάζουν κοινά οικονομικά – και άλλα – σχέδια.

Σχετικά άρθρα