Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από τις εκρήξεις φυσικού αερίου κοντά στη Βοστώνη

Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από τις εκρήξεις φυσικού αερίου κοντά στη Βοστώνη

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 12 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις δεκάδες εκρήξεις από διαρροή φυσικού αερίου, οι οποίες σημειώθηκαν σε τρεις κοινότητες κοντά στη Βοστώνη.

Εκατοντάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεκάδες σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς ή τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από 50 περιφέρειες έδιναν επί ώρες μάχη για να κατασβέσουν πότε τη μία και πότε την άλλη φωτιά.

Άμεσα τέθηκε εκτός λειτουργίας το φυσικό αέριο και ο ηλεκτρισμός στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν νέες εκρήξεις.

Ειδικοί ερευνητές εικάζουν ότι πρόκειται για «υπερπίεση αγωγού φυσικού αερίου», της εταιρείας Columbia Gas of Massachusetts, η οποία φαίνεται πως προκάλεσε στη συνέχεια τις εκρήξεις και τις πυρκαγιές.

Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ.

Η Columbia Gas, θυγατρική της NiSource Inc, είχε ανακοινώσει πως θα προχωρούσε σε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της.

Δεν είναι σαφές αν οι εργασίες αυτές συνδέονται με όσα συνέβησαν στις τρεις κοινότητες, που βρίσκονται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστώνης.

Σχετικά άρθρα