Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες στην ανατολική Ουκρανία – Βαρύ πυροβολικό και πύραυλοι σκορπούν το θάνατο!

Άγριες μάχες στην ανατολική Ουκρανία – Βαρύ πυροβολικό και πύραυλοι σκορπούν το θάνατο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Λουγκάντσκ, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο,

Σκληρές μάχες μεταξύ στρατευμάτων του Κιέβου και ρωσόφωνων ανταρτών μαίνονται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Στο πεδίο της μάχης πέφτουν και οβίδες βαρέος πυροβολικού. Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο:

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατέστησε σαφές ότι οι όροι της εκεχειρίας δεν πληρούνται, ενώ «τουλάχιστον 30» κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λουγκάντσκ από έκρηξη πυραύλου Γκραντ.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και είχε κλείσει ήδη από τις αιματηρές συγκρούσεις του Μαΐου, αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών και είναι απροσπέλαστο.

ukraine-1

Ανάστατες και τρομοκρατημένες από τους βομβαρδισμούς, δεκάδες οικογένειες ρωσόφωνων Ουκρανών εγκαταλείπουν την πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

«Η νύχτα ήταν ταραγμένη, έγιναν μάχες με χρήση βαρέος πυροβολικού. Οι κάτοικοι πολλών συνοικιών άκουσαν ένα αεροσκάφος να πετάει πολύ χαμηλά και αυτόπτες μάρτυρες είδαν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό σε κεντρικές οδικές αρτηρίες», ανέφερε η δημαρχία του Ντονέτσκ.

Την Πέμπτη, το Κίεβο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των ρωσικής καταγωγής ανταρτών στα δυτικά της πόλης Ντονέτσκ, ενώ στρατεύματα λαμβάνουν θέσεις στα νότια της πόλης, επιχειρώντας να περικυκλώσουν τους αντάρτες.

«Τα πάντα κλείνουν εδώ (στο Ντονέτσκ), δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις, καμιά δουλειά και τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα», σημείωσε ένας άνδρας περίπου 50 ετών που έστειλε στο σπίτι των γονιών του στη Ρωσία τις κόρες του και τα εγγόνια του, μία ημέρα αφού 4 άνθρωποι που εργάζονταν σε ανθρακωρυχείο σκοτώθηκαν όταν μια οβίδα έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν στο Λουγκάντσκ.

Στο μεταξύ, μετά από επίθεση με πυραύλους Γκραντ εναντίον θέσης του ουκρανικού στρατού κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία τουλάχιστον 30 Ουκρανοί στρατιώτες και συνοριοφρουροί σκοτώθηκαν, ενώ ο τελικός απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι ακόμη βαρύτερος, είπε ο Ζόριαν Σκίριακ, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Αν ο αριθμός των απωλειών επαληθευτεί θα πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση των ανταρτών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ουκρανία μετά τον τερματισμό της μονομερούς εκεχειρίας από το Κίεβο την 30ή Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα