Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» – «Εγκέφαλος» της διακίνησης κοκαΐνης της Βάρκιζας (φωτο+βίντεο)

Συνελήφθη ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» – «Εγκέφαλος» της διακίνησης κοκαΐνης της Βάρκιζας (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αττάλεια, Βίντεο, Εμπόριο Ναρκωτικών, Κοκαΐνη, Ναρκωτικά, Τουρκία,

Συνελήφθη στην Αττάλεια της Τουρκίας ένας από τους πλέον καταζητούμενους διακινητές ναρκωτικών ουσιών, ο διαβόητος Σέρβος «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» Jovica Vukotic, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο είχε γεμίσει κοκαΐνη την Αθήνα.

Ο γνωστός και ως «Ιβάν» ή αλλιώς ως «Εσκομπάρ των Βαλκανίων», εγκέφαλος διεθνούς οργάνωσης ναρκωτικών, συνελήφθη με ελληνικό ένταλμα σε τουριστικό θέρετρο στη γειτονική χώρα, όπου έκανε υπερπολυτελείς διακοπές.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα στο Μαυροβούνιο, ο Jovica Vukotic συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άτομα τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αδέλφια του.

Μάλιστα ο ίδιος συνελήφθη σε πολυτελές θέρετρο, όταν μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχουν πλαστά διαβατήρια.

Ο ρόλος του «Ιβάν» στο κύκλωμα και η χλιδάτη ζωή

Ο ρόλος του «Ιβάν» στο κύκλωμα ήταν κομβικής σημασίας, καθώς ο ίδιος παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία και την Κροατία στα κοσμικά στέκια που σύχναζε.

Μέσω των διασυνδέσεων που αποκτούσε προέβαινε στη διακίνηση των τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών τόσο σε Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε υπερπολυτελή αυτοκίνητα, όπως Πόρσε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο συνελήφθη ο συνεργός του

Ο συνεργός του, Μάρτιν είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βάρκιζα με τους αστυνομικούς της Δίωξης ναρκωτικών να βρίσκουν μέσα στο διαμέρισμα του 136 κιλά κοκαΐνης.

Για τη σύλληψή του είχε συσταθεί ειδική ομάδα από την Ιντερπολ η οποία σάρωνε όλη την Ευρώπη για τον εντοπισμό του.

Όσο καιρό έμενε ο Ιβάν στην Ελλάδα, έμενε σε πολυτελείς κατοικίες άνω των 500 τετραγωνικών οι οποίες διέθεταν και πισίνα.

Η αστυνομική επιχείρηση που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα

Υπενθυμίζεται ότι τεράστια ποσότητα ναρκωτικών εντόπισε η αστυνομία τον προηγούμενο Δεκέμβριο στη Βάρκιζα, μετά από μεγάλη επιχείρηση και έφοδο σε υπερπολυτελές διαμέρισμα.

Η εν λόγω επιχείρηση οδήγησε στην αποκάλυψη ενός τεράστιου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο προμήθευε ναρκωτικά τα κοσμικά κέντρα της Αθήνας.

Στο πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος εντοπίστηκαν 135 κιλά κοκαΐνης και βρέθηκαν ακόμη 12.000 ευρώ.

O «Μάρτιν» με τον «Ιβάν» πουλούσαν προς 40.000 ευρώ το ένα κιλό κοκαΐνης στους εμπόρους που θα την προωθούσαν στα κοσμικά στέκια του κέντρου της Αθήνας.

Σχετικά άρθρα