Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει για άλλους έξι μήνες τις κυρώσεις στη Ρωσία

Η ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει για άλλους έξι μήνες τις κυρώσεις στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουκρανία, Ρωσία,

Την απόφαση του να παρατείνει για έξι ακόμη μήνες τις κυρώσεις εις βάρος συγκεκριμένων ατόμων και επιχειρηματιών από τη Ρωσία «σχετικά με δράσεις που υπονόμευσαν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας» ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κυρώσεις παρατείνονται έως τις 15 Μαρτίου του 2019 και αφορούν τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς για 155 άτομα και 44 οργανισμούς, αναφέρεται στην απόφαση.

«Η αξιολόγηση της κατάστασης δεν αιτιολογεί την αλλαγή στο καθεστώς κυρώσεων», προστίθεται στην απόφαση.

Οι συγκεκριμένες κυρώσεις επιβλήθηκαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014 και έκτοτε ανανεώνονται κάθε έξι μήνες.

Είναι διαφορετικές από τα περιοριστικά μέτρα εις βάρος της ρωσικής οικονομίας, τα οποία επιβλήθηκαν μετά την κρίση στην Ουκρανία και τα οποία επίσης ανανεώνονται κάθε έξι μήνες.

Επί των περιοριστικών αυτών μέτρων, το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι επικυρώνει τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε το Συμβούλιο κατά μεγάλου αριθμού ρωσικών τραπεζών και εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία.

Τα μέτρα αυτά επιβάλλουν περιορισμούς επί ορισμένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών και επί των εξαγωγών ορισμένων αγαθών και ευαίσθητων τεχνολογιών, περιορίζουν την πρόσβαση ορισμένων ρωσικών οντοτήτων στις κεφαλαιαγορές και απαγορεύουν την παροχή αναγκαίων υπηρεσιών για ορισμένες δραστηριότητες εκμετάλλευσης πετρελαίου.

Σκοπός των μέτρων που έλαβε το Συμβούλιο είναι η αύξηση του κόστους των ενεργειών της Ρωσίας που υπονομεύουν την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Πολλές από τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις τις οποίες αφορούν αυτά τα μέτρα προσέφυγαν ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας την ακύρωσή τους.

Σχετικά άρθρα