Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ λόγω κατασκόπων

Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ λόγω κατασκόπων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BND - Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών Γερμανίας, CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Βίντεο, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Η απόφαση της Γερμανίας να ζητήσει από τον σταθμάρχη της CIA στο Βερολίνο να εγκαταλείψει τη χώρα ήταν μια αρμόζουσα, αναπόφευκτη απάντηση μετά τις νέες κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν το Βερολίνο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, προσθέτοντας πως θα απαιτήσει «σεβασμό» από τις ΗΠΑ, όταν συναντηθεί το σαββατοκύριακο στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

«Η απόφασή μας να ζητήσουμε από τον αντιπρόσωπο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ να εγκαταλείψει τη Γερμανία είναι η σωστή απόφαση, ένα απαραίτητο βήμα και μια αρμόζουσα αντίδραση στη ρήξη της εμπιστοσύνης που υπήρξε», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ προς δημοσιογράφους.

«Η ανάληψη δράσης ήταν αναπόφευκτη, κατά την άποψή μου. Χρειαζόμαστε και περιμένουμε μια σχέση που να βασίζεται όχι μόνο στην εμπιστοσύνη, αλλά και στον αμοιβαίο σεβασμό», τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μια ισχυρή διατλαντική σύμπραξη είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα, δεδομένων των διεθνών κρίσεων, και πως θα δηλώσει στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, το σαββατοκύριακο στη Βιέννη, ότι η Γερμανία επιθυμεί να αναβιώσει αυτή τη σύμπραξη στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή, κατά την άποψή μου, στη σχέση μας με τις ΗΠΑ», τόνισε πάντως.

Σχετικά άρθρα