Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Τραμπ για τους 3.000 νεκρούς από τον τυφώνα στο Πουέρτο Ρίκο και ξεσήκωσε αντιδράσεις

Τι είπε ο Τραμπ για τους 3.000 νεκρούς από τον τυφώνα στο Πουέρτο Ρίκο και ξεσήκωσε αντιδράσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πουέρτο Ρίκο, Τυφώνας,

Έντονες αντιδράσεις, αυτή τη φορά από το Πουέρτο Ρίκο, δέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για τα σχόλιά του περί «τεράστιας» ανταπόκρισης εκ μέρους των ΗΠΑ στον φονικό τυφώνα πέρσι, ο οποίος στοίχισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

«Εάν εκτιμά ότι ο θάνατος 3.000 ανθρώπων είναι επιτυχία, και μη χειρότερα», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Σαν Χουάν ενόσω οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τον ισχυρότατο τυφώνα Φλόρενς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του είναι «απολύτως προετοιμασμένη» για τον τυφώνα Φλόρενς, έστω και αν αξιωματούχοι και μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα φαινόμενο που αναμένεται να είναι πρωτοφανές και καταστροφικό.

Ήδη περί τα 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στη Νότια, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Οι τρεις αυτές πολιτείες απειλούνται περισσότερο από τον κυκλώνα Φλόρενς που κατευθύνεται προς τα δυτικά και τα βορειο-δυτικά με ταχύτητα 28 χλμ./ώρα.

Ο τυφώνας ωστόσο, ο οποίος βρίσκεται στην κατηγορία 4 της 5βαθμης κλίμακας Saffir-Simpson, συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 220 χλμ./ώρα, μπορεί να φθάσει μέχρι την Πενσιλβάνια, προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων (Fema).

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο δηλώνει ότι τα αμερικανικά αντανακλαστικά θα λειτουργήσουν άψογα.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μάλιστα, εάν υπήρξαν χρήσιμα μαθήματα που θα μπορούσαν να αντληθούν από τον τυφώνα Μαρία και την καταστροφή στο Πουέρτο Ρίκο πέρυσι, ο Τραμπ εκτίμησε ότι ήταν «από τις καλύτερες δουλειές που έχουν κάνει οι ΗΠΑ, με σεβασμό σε όλο αυτό που συνέβη» και δεδομένης της φύσης του νησιού.

Έντεκα μήνες μετά, το Πουέρτο Ρίκο δεν έχει σταθεί ακόμη στα πόδια του. Εκτός από τους περίπου 3.000 νεκρούς, χιλιάδες ακόμη προσπαθούν να χτίσουν ξανά τις ζωές τους πάνω στα ερείπια της «μεγαλύτερης καταστροφής στη σύγχρονη ιστορία του Πουέρτο Ρίκο», όπως τη χαρακτήρισε ο κυβερνήτης Ρικάρντο Ροσέλο, σε ανακοίνωσή του την Τρίτη το βράδυ.

Έναν χρόνο πριν, ο Τραμπ δεχόταν δριμεία κριτική για την αργή και πενιχρή ανταπόκριση των ΗΠΑ, που είχε ως μοιραίο αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα