Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλοί πυροσβέστες κάνουν έρανο για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Αυστραλοί πυροσβέστες κάνουν έρανο για τους πυρόπληκτους της Αττικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Αυστραλία, Δήμος Μαραθώνα, Μαραθώνας, Πυρκαγιά, Πυροσβέστης, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ραφήνα, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

H κίνηση τους συγκινεί αφού Αυστραλοί πυροσβέστες κάνουν έρανο για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Ο πυροσβέστης Johnny McGirr και οι συνεργάτες του από το πυροσβεστικό σταθμό του Newtown στο Σίδνεϊ ήταν τόσο συγκινημένοι από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη των πυρόπληκτων, όπως μεταδίδουν οι Greek City Times.

Ο McGirr και οι συνάδελφοί του σχεδίασαν μπλουζάκια με την ελληνική σημαία και τα έχουν διαθέσει προς πώληση στο διαδίκτυο, με τα έσοδα να προορίζονται για τον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που έχει συστήσει η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Ο πυροσβεστικός σταθμός του Newtown στο Σίδνεϊ είχε αποσπάσει πρόσφατα την προσοχή των ΜΜΕ μετά από το μήνυμα υποστήριξης προς τους συναδέλφους τους και τους κατοίκους της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, σε πινακίδα ανακοινώσεων του σταθμού.

Αυτή η έκφραση αλληλεγγύης δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Χρήστο Καρρά, ο οποίος τους προσκάλεσε για να τους συγχαρεί για τις προσπάθειές τους και να υποστηρίξει την φιλανθρωπική τους πρωτοβουλία.

Μεταξύ των πυροσβεστών που επισκέφτηκαν το Γενικό Προξενείο ήταν και αξιωματικοί ελληνικής καταγωγής, όπως οι Peter Stathis, Nick Andronicos, John Cassimatis, και Anthony Halikiotis.

Σχετικά άρθρα