Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Πενς υπονόησε ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» στις ΗΠΑ

Γιατί ο Πενς υπονόησε ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα New York Times, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Μάικ Πενς, Ντόναλντ Τραμπ,

Ακόμη και ζήτημα εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ ενδέχεται να εγείρει η υπόθεση με τον ανώνυμο συντάκτη του περιβόητου άρθρου των «New York Times» που έφερε τα πάνω – κάτω στον Λευκό Οίκο.

Ενόσω αναζητείται ακόμη ο άνθρωπος που υποστήριξε δημοσίως ότι παρά τον πρόεδρο λειτουργεί ένα «κύκλωμα» που υπονομεύει τις αποφάσεις του, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναζητά επίσης τυχόν εγκληματική δραστηριότητα.

«Θα ανακαλύψουμε εάν υπήρχε εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε χθες Κυριακή ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στο Fox News.

«Νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει τον πρόεδρο είναι εάν αυτός ο άνθρωπος έχει ευθύνες στον τομέα της εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε υπονοώντας ό,τι σε γενικές γραμμές επαναλαμβάνουν και άλλοι στενοί συνεργάτες του Τραμπ, ότι δηλαδή «όποιος το έκανε, δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να κάνει».

Το ανώνυμο κύριο άρθρο δημοσιεύθηκε στους «New York Times» την περασμένη Τετάρτη.

Ο συντάκτης του άρθρου – ανώτερος αξιωματούχος – περιέγραψε σε αυτό μία «προεδρία δύο ταχυτήτων», στην οποία συνεργάτες του προέδρου κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διατηρήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, προσπαθώντας παράλληλα να αποτρέψουν τις πιο λανθασμένες παρορμήσεις του Τραμπ έως ότου βρεθεί εκτός Λευκού Οίκου.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση, όλα τα μέλη της κυβέρνησης έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και συντάχτηκαν με τη γραμμή του Τραμπ, ο οποίος μίλησε για προδοσία τόσο εκ μέρους του συντάκτη όσο και της εφημερίδας που το δημοσίευσε.

Σε μία προσπάθεια να διαλύσει και την τελευταία καχυποψία γύρω από το πρόσωπο του, ο Πενς ενημέρωσε ότι θα περάσει από ανιχνευτή ψεύδους και δήλωσε 100% πεπεισμένος ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε αυτήν την ιστορία.

Σχετικά άρθρα