Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωθυπουργός Τσεχίας: Να προστατεύσουμε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό από τους λαθρομετανάστες

Πρωθυπουργός Τσεχίας: Να προστατεύσουμε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό από τους λαθρομετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντρέι Μπάμπις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τσεχία,

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειρίζεται το μεταναστευτικό ζήτημα με διαφορετικό τρόπο από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία» δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. «οφείλει να προστατεύσει τον πολιτισμό της» από τους λαθρομετανάστες.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις άφησε να εννοηθεί ότι θεωρεί πως η Ευρώπη δεν πρέπει να προσφέρει βοήθεια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στις ακτές ευρωπαϊκών κρατών διαπλέοντας τη Μεσόγειο.

«Εάν ρωτάτε εμένα, αυτοί είναι οικονομικοί μετανάστες, όλοι τους λαθρομετανάστες.

»Νεαροί άνθρωποι που δεν προσπαθούν να σωθούν από τον πόλεμο», δήλωσε.

Όταν του επισημάνθηκε από τη γερμανική συντηρητική εφημερίδα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ένοπλες συρράξεις στην Αφρική, από τη Σομαλία ως την Ερυθραία, ο Μπάμπις απάντησε:

«Πήγα επιτόπου για να μάθω περισσότερα. Πληρώνουν 2.000 ως 5.000 δολάρια για το ταξίδι».

Ο Τσέχος πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη ότι μία συμμορία διακινητών κερδίζει περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο μεταφέροντας μετανάστες στην Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι η πηγή αυτής της εκτίμησης.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχέδιο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ να ανακατανέμονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φθάνουν στις ακτές ευρωπαϊκών χωρών σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. βάσει ποσοστώσεων.

Απεναντίας, όπως είπε, η Ε.Ε. πρέπει να «προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς στις γενέτειρές τους».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειρίζεται το μεταναστευτικό ζήτημα με διαφορετικό τρόπο από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία.

»Οφείλουμε επίσης να προστατεύσουμε τον πολιτισμό που οικοδόμησαν οι πρόγονοί μας, την κουλτούρα μας», επέμεινε ο Αντρέι Μπάμπις.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς θα δείξουν «τι πιστεύει η σιωπηλή πλειοψηφία για την παράνομη μετανάστευση».

Σχετικά άρθρα