Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη,

Δύο διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές έγιναν το πρωί της Παρασκευής σε σπίτια στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας νεκρούς έξι Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και μία γυναίκα.

Έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε δύο διαδοχικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε σπίτια της Λωρίδας της Γάζας, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.

Η μία επιδρομή έγινε στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, με στόχο το σπίτι ενός μαχητή της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ. Αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος προκαλώντας πέντε ανθρώπων, εκ των οποίων μια γυναίκα, και ο τραυματισμός άλλων 15, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα.

Λίγο νωρίτερα, σε άλλη επιδρομή, σκοτώθηκε ο 33χρονος Παλαιστίνιος Ανας Αμπου αλ Κας στο σπίτι του στη συνοικία Τελ ελ-Χάουα στην πόλη της Γάζας.

Δεκαπέντε επιδρομές έχου πραγματοποιηθεί στη συνοικία αυτή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη Γάζα.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης την Τρίτη, τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να έχουν σταματήσει οι ρίψεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τον στρατό, 184 ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Γάζα χθες, εκ των οποίων 44 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.

Διαμεσολάβηση των ΗΠΑ προτείνει ο Ομπάμα

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχουο, την Πέμπτη «εξέφρασε τον φόβο του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης» της σύγκρουσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν έτοιμες να διευκολύνουν την παύση των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στις συνθήκες κατάπαυσης του πυρός του Νοεμβρίου του 2012», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα