Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίλ Μούσα Αμντουλτζεζάρ: Η Τουρκία έχει στείλει βομβιστές στην Ευρώπη να «χτυπάνε» όποια χώρα της εναντιώνεται

Αντίλ Μούσα Αμντουλτζεζάρ: Η Τουρκία έχει στείλει βομβιστές στην Ευρώπη να «χτυπάνε» όποια χώρα της εναντιώνεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αλ Κάιντα, Αντίλ Μούσα Αμντουλτζεζάρ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κατασκοπεία, Λιβύη, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Παλαιστίνη, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αντίλ Μούσα Αμντουλτζεζάρ, που συνελήφθη από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία στις αρχές Αυγούστου, έδωσε κατάθεση στους Κούρδους που καίει το τουρκικό καθεστώς, καθώς το εμπλέκει άμεσα με το Ισλαμικό Κράτος και με τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι ο πρώτος τζιχαντιστής που μαρτυρά ότι τους υποστήριζε η Τουρκία.

Ο Αντίλ Μούσα Αμντουλτζεζάρ (πολεμικό ψευδώνυμο «Άμπου Κερέμ») είναι ένας τρομοκράτης που έδρασε στην Παλαιστίνη, στη Λιβύη, στην Τουρκία και στη Συρία.

Έχει περάσει από τις τζιχαντιστικές οργανώσεις Τζουντ Ανσάρ Αλλάχ της Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, Αλ Νούσρα (πάλι της Αλ Κάιντα) και Αχράρ Αλ Σαμ.

Είναι γνωστός από παλιά ως υπαρχηγός της Τζουντ Ανσάρ Αλλάχ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που δρα στη Λωρίδα της Γάζας και αλλού στα παλαιστινιακά εδάφη.

Είχε συλληφθεί από τη Χαμάς, το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και κρατήθηκε για μερικά χρόνια στη φυλακή.

Όταν αποφυλακίστηκε τον έστειλαν στη Βεγγάζη της Λιβύης σε αναγνωριστική επιχείριση για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αργότερα τον κάλεσαν να επιστρέψει στη Συρία. Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT του έδωσε ταυτότητα και διαβατήριο με άλλο όνομα και τον έφερε στην Τουρκία αεροπορικώς.

Αξιωματικοί της MIT τον παρέλαβαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Αντιόχεια.

Από εκεί, πάντα με τη βοήθεια Τούρκων πρακτόρων, τον πέρασαν στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Όταν ο Αντίλ Μούσα Αμντουλτζεζάρ βρισκόταν στη Βεγγάζη της Λιβύης και ρώτησε τους συντζιχαντιστές του από το Ισλαμικό Κράτος πώς θα ταξίδευε από τη Λιβύη στη Συρία, του είπαν, σύμφωνα με την κατάθεσή του:

«Οι φίλοι μου είπαν ότι η τουρκική MIT μας περίμενε και θα μας βοηθούσαν. Όταν ξεκινήσαμε για την Τουρκία όλα είχαν προετοιμαστεί από τη MIT. Αυτοί πήγαν εμένα και τους φίλους μου στη Συρία».

Επιχείρησε σε πολλές περιοχές, από το Χαλέπι στη βορειοδυτική Συρία έως και τη Ράκα, περνώντας από διάφορες οργανώσεις, όπως η Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), Αχράρ Αλ Σαμ και σε άλλες ομάδες.

Εκεί όμως που πήρε τα «γαλόνια» ήταν στο Ισλαμικό Κράτος, όπου ήταν ο επικεφαλής πληροφοριών της οργάνωσης στην πόλη Αλ Μπαμπ.

Στη συνέχεια τον μετέθεσαν στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, τη Ράκα, για να οργανώσει και εκεί το γραφείο πληροφοριών.

Το Ισλαμικό Κράτος τον είχε σε μεγάλο σεβασμό επειδή είχε πολεμήσει τους Ισραηλινούς στην Παλαιστίνη.

Ένα μήνα πριν ξεκινήσουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) την επιχείριση για την απελευθέρωση της Ράκα, ο Αντίλ Μούσα Αμντουλτζεζάρ πήγε στην πόλη Αλ Μαγιαντίν στη νοτιοανατολική Συρία.

Επιβεβαίωσε και αυτός ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εξαιρετικά καλής σχέσης του τουρκικού κράτους με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και δήλωσε ότι η Άγκυρα υποστήριζε ανοιχτά το Ισλαμικό Κράτος.

Τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και της Αντιόχειας ήταν ανοιχτά για τους υψηλόβαθμους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Τα σύνορα της Τουρκίας ήταν πάντοτε ανοιχτά για εμάς και τα πυρομαχικά έρχονταν από εκεί σε εμάς.

»Η Τουρκία έστελνε πράκτορές της στην περιοχή μαζί μας και τους τοποθετούσε σε διάφορα σημεία στη Συρία.

»Η Τουρκία συνεχίζει την υποστήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Νούσρα και άλλες οργανώσεις.

»Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και οι οικογένειές τους είχαν το ελεύθερο να περνάνε στην Τουρκία όποτε ήθελαν.

»Η Τουρκία μας υποστήριξε με όλους τους πόρους της ώστε το Ισλαμικό Κράτος να μην μπορεί να καταστραφεί.

»Το Ισλαμικό Κράτος κρατά τα μέλη του μαζί και τα στέλνει σε όποια περιοχή θέλει.

»Η Τουρκία θα στείλει όπλα και πυρομαχικά στο Ισλαμικό Κράτος και στις άλλες οργανώσεις υπό τη μεταμφίεση ανθρωπιστικής βοήθειας».

Τα παραπάνω τα έχουν ομολογήσει και άλλοι τζιχαντιστές που αιχμαλωτίστηκαν από τους Κούρδους ή θέλησαν να μιλήσουν σε δυτικούς δημοσιογράφους. Δεν ξαφνιάζεται κανείς όταν τα διαβάζει.

Η επόμενη όμως καταγγελία είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Ο Αντίλ Μούσα Αμντουλτζεζάρ δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος εκπαίδευσε παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας σε ειδικά στρατόπεδα στη Συρία.

«Οι βομβιστές αυτοκτονίας που εκπαιδεύτηκαν σε αυτά τα στρατόπεδα θα μεταφερθούν από την περιοχή και θα σταλούν στην Ευρώπη από τη MIT.

»Η Τουρκία έχει κάνει συμφωνία με το Ισλαμικό Κράτος να πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις σε χώρες που στέκονται εμπόδιο στις πολιτικές της».

Όλοι θυμόμαστε την προειδοποίηση Ερντογάν στο Βέλγιο και τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες που ακολούθησαν λίγες ημέρες μετά σε αεροδρόμιο και Μετρό.

Κάποια γεγονότα η Δύση έχει επιλέξει να τα «ξεχάσει», ή να τα «προσπεράσει», αλλά ο ρόλος του Ερντογάν ως υποκινητή και υποστηρικτή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας θα ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας εάν συγκαλυφθεί.

Σχετικά άρθρα