Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι (YPG) σκότωσαν σε ενέδρες στην Εφρίν μισθοφόρους της Τουρκίας (φωτο)

Κούρδοι (YPG) σκότωσαν σε ενέδρες στην Εφρίν μισθοφόρους της Τουρκίας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαρκίγια, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταξιαρχία Αλ Χάμζα (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Δύο άτακτοι παραστρατιωτικοί, μισθοφόροι του τουρκικού στρατού, μέλη του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που κατέχει μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, σκοτώθηκαν από Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των YPG, στις 7 Σεπτεμβρίου σκότωσαν σε ενέδρα τον Αμπντουραχμάν Αλ Ζαχέρ, μέλος της Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα που αποτελείται από Τουρκμένους της Συρίας, δηλαδή Τούρκους της Συρίας.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ. Από την Τουρκία θεωρούνται μειονότητά της.

Στις 8 Σεπτεμβρίου οι Κούρδοι σκότωσαν πάλι σε ενέδρα έναν ισλαμιστή της τουρκόφιλης ένοπλης οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαρκίγια.

Η Αχράρ Αλ Σαρκίγια, που σημαίνει «Ελεύθεροι Άνδρες της Ανατολής», εννοώντας της ανατολικής Συρίας, ιδρύθηκε το 2016 από τζιχαντιστές πρώην μέλη της συριακής Αλ Κάιντα και της Αχράρ Αλ Σαμ.

Την ίδρυση της οργάνωσης ανακοίνωσε ο πρώην ιεροεξεταστής (δικαστής της Σαρία) της συριακής Αλ Κάιντα, Άμπου Μαρία Αλ Καχτανί, Ιρακινός υπήκοος, ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με την Τουρκία και είχε κατηγορηθεί από τη συριακή Αλ Κάιντα ότι δημιουργούσε εσωτερικές διαμάχες στην οργάνωση.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 μέλη της Αχράρ Αλ Σαρκίγια επιτέθηκαν λεκτικά σε Αμερικανούς πεζοναύτες, συμβάλλοντας και αυτό το περιστατικό στην πλήρη διακοπή των αμερικανικών σχέσεων με τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και στην κεντρική εικόνα που δημοσιεύουμε, ο νεκρός Τουρκμένος μισθοφόρος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) φέρει στον βραχίονά του πρώτα την τουρκική σημαία και από κάτω την τρίχρωμη των Σύρων ισλαμιστών.

Είναι σαφές ότι ο νεκρός Αλ Ζαχέρ, της Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα, πολεμούσε για την Τουρκία.

Δείτε τον Αμπντουραχμάν Αλ Ζαχέρ ζωντανό, όταν πόζαρε υπερήφανος με την τουρκική σημαία στο μπράτσο του:

Δείτε και τους δύο νεκρούς μισθοφόρους των Τούρκων:

Σχετικά άρθρα