Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ιρανικό πυροβολικό βομβάρδισε κουρδική πόλη στο βόρειο Ιράκ

Το ιρανικό πυροβολικό βομβάρδισε κουρδική πόλη στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ιράν, Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Ιράν (KDPI), Κουρδιστάν, Κούρδοι,

Το πρωί του Σαββάτου το ιρανικό πυροβολικό βομβάρδισε με πυραύλους τύπου κατιούσα την κουρδική πόλη Κόγια στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Στόχος των Ιρανών ήταν το αρχηγείο του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος Ιράν (KDPI) και το προσφυγικό στρατόπεδο Κούρδων του Ιράν που βρίσκεται εκεί.

Οι ιρανικές ρουκέτες έπληξαν τα γραφεία του KDPI, ένα κέντρο εκπαίδευσης του κόμματος και ένα κτιριακό συγκρότημα που χρησιμοποιείται ως προσφυγικό στρατόπεδο.

Οι Κούρδοι του Ιράν ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 14 μέλη του κόμματος και τραυματίστηκαν ακόμα 40.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο γραμματέας του KDPI, Μουσταφά Μαουλουντί και ο προκάτοχός του, Χαλίντ Αζιζί.

Οι Κούρδοι του Ιράν έπιασαν ξανά τα όπλα τον Ιούνιο του 2016, μετά από 20 χρόνια εκεχειρίας, εξαιτίας της καταπίεσης που τους ασκεί το καθεστώς της Τεχεράνης.

Τον βομβαρδισμό καταδίκασε και η περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν όπως και το τοπικό κουρδικό κοινοβούλιο, καλώντας παράλληλα τις κουρδικές οργανώσεις να μη χρησιμοποιούν το έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν για να εξαπολύουν επιθέσεις σε γειτονικές χώρες, εννοώντας το Ιράν και την Τουρκία.

Οι Κούρδοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού του Ιράν και ζουν στις βορειοδυτικές επαρχίες της χώρας. Είναι συγγενικό έθνος των Περσών αλλά με διαφορετική εθνική συνείδηση.

Σχετικά άρθρα