Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη τουρκική φάλαγγα με 300 οχήματα εισήλθε το βράδυ στην Ιντλίμπ της Συρίας

Μεγάλη τουρκική φάλαγγα με 300 οχήματα εισήλθε το βράδυ στην Ιντλίμπ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Al Masdar News μεταδίδει ότι μια μεγάλη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στην τζιχαντοκρατούμενη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία, από τη γειτονική τουρκική επαρχία της Αντιόχειας (Χατάι), το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές, η τουρκική φάλαγγα αποτελείτο από 300 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τανκς και εκτοξευτήρων ρουκετών κατιούσα.

Οι Τούρκοι εισήλθαν στην κατεχόμενη από τζιχαντιστές επαρχία από το πέρασμα Καφρ Λοσέν και κατευθύνθηκαν προς τις πρώτες γραμμές των τζιχαντιστών στα νότια της επαρχίας.

Αναφορές λένε ότι Τούρκοι στρατιώτες έφεραν φορητά αντιαεροπορικά (manpad), πληροφορία που εάν ευσταθεί σημαίνει ότι είναι προετοιμασμένοι να καταρρίψουν αεροπλάνα που θα επιτίθενται στους τζιχαντιστές.

Η Τουρκία διαφωνεί με τη Ρωσία και το Ιράν που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Συρίας στην απόφασή της να απελευθερώσει την Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες.

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ισλαμικό ψευδοκράτος στη βορειοδυτική Συρία, στα εδάφη της Ιντλίμπ και στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, το οποίο θα είναι προτεκτοράτο της, όπως έχει κάνει και στα κατεχόμενα στη βόρεια Κύπρο.

Η επαρχία της Ιντλίμπ κατέχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, και από τη φιλότουρκη Αχράρ Αλ Σαμ.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα περιμετρικά της επαρχίας της Ιντλίμπ ως δήθεν «ειρηνευτική δύναμη» σε συνεννόηση με τη Ρωσία και το Ιράν.

Τώρα όμως η συνεργασία της Ρωσίας και του Ιράν με την Τουρκία «δοκιμάζεται» εξαιτίας των διαφορετικών σχεδιασμών για το μέλλον της επαρχίας της Ιντλίμπ.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

Σχετικά άρθρα