Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα ΗΠΑ: Έχουμε «πολλές αποδείξεις» ότι ο Άσαντ ετοιμάζει επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ

Βόμβα ΗΠΑ: Έχουμε «πολλές αποδείξεις» ότι ο Άσαντ ετοιμάζει επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Υπάρχουν «πολλές αποδείξεις» ότι η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ, προειδοποίησαν εκ νέου οι ΗΠΑ.

Επισημαίνοντας τους κινδύνους μίας οργανωμένης επίθεσης στην τελευταία ισλαμοκρατούμενη περιοχή, ο νέος Αμερικανός σύμβουλος για τη Συρία Τζιμ Τζέφρι μίλησε για «απερίσκεπτη κλιμάκωση».

Οι ΗΠΑ ανεβάζουν ξανά τους τόνους ενόσω οι ηγέτες της Ρωσίας, του Ιράν (που στηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) και η Τουρκία (η οποία έχει στηρίξει ορισμένες ομάδες αντικαθεστωτικών) ετοιμάζονται να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σήμερα Παρασκευή, στο Ιράν.

Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί με ανησυχία την ενίσχυση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος πέριξ της πόλης εκφράζοντας φόβους για μία πιθανή επίθεση με χημικά, ενώ η Μόσχα από την πλευρά της κάνει λόγο για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές και προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην προβούν σε παράνομες επιθέσεις.

Ο ΟΗΕ έχει από την πλευρά του προειδοποιήσει για την ανθρωπιστική καταστροφή που θα σημάνει μία ολική επίθεση στην Ιντλίμπ, ενώ η Τουρκία ανησυχεί για μία νέα προσφυγική ροή.

Ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν «άμεσα και σθεναρά», αν η συριακή κυβέρνηση κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ιντλίμπ.

Η Ιντλίμπ και τα περίχωρά της είναι η μοναδική μεγάλη περιοχή εκτός του ελέγχου της Δαμασκού.

Σχετικά άρθρα