Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιτέθηκαν με όλμους στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης στο Ιράκ

Επιτέθηκαν με όλμους στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγδάτη, Ιράκ,

Τρεις όλμοι έπεσαν μέσα στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης λίγο μετά τα μεσάνυχτα Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ιράκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι όλμοι έπεσαν σε «εγκαταλελειμμένο οικόπεδο» και δεν προκάλεσαν «θύματα ή υλικές ζημιές».

Πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας μέσα στην Πράσινη Ζώνη διευκρίνισε ότι οι όλμοι έπεσαν κοντά στην πρεσβεία της Αιγύπτου.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, που σημειώθηκε την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στη Βασόρα, τον πιο σημαντικό κόμβο της ιρακινής πετρελαϊκής βιομηχανίας στο νότιο τμήμα της χώρας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για την αποσάθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, βγήκαν στους δρόμους για τέταρτη συναπτή ημέρα την Πέμπτη και το βράδυ το κυβερνείο της Βασόρας παραδόθηκε στις φλόγες. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών στα επεισόδια να αυξηθούν σε 10 από τη Δευτέρα.

Η επίθεση με τους όλμους είναι η πρώτη που σημειώνεται εδώ και χρόνια στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται το κοινοβούλιο, πολλά κυβερνητικά κτήρια και οι ξένες πρεσβείες.

Η Πράσινη Ζώνη γινόταν συχνά στόχος επιθέσεων με όλμους στη διάρκεια της στρατιωτικής κατοχής των ΗΠΑ στο Ιράκ (2003-2011).

Σχετικά άρθρα