Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποια πόλη του πλανήτη διαλέγεις να ζεις αν είσαι υπερ-πλούσιος

Σε ποια πόλη του πλανήτη διαλέγεις να ζεις αν είσαι υπερ-πλούσιος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασία, Χονγκ Κονγκ,

Η Nέα Υόρκη έχασε τον τίτλο της πιο αγαπημένης πόλης των πλουσίων. Οι ευπορότεροι του πλανήτη κινούνται προς την Ασία, με πρώτη τους επιλογή το Χονγκ Κονγκ, ενώ στην Ευρώπη συγκινεί περισσότερο η Πόλη του Φωτός.

Σύμφωνα με έρευνα της Wealth- X, η ημι-αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί πλέον 10.000 ιδιώτες με πλούτο άνω των 30 εκατ. δολαρίων.

Ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 31% σε σχέση με πέρυσι. Στη Νέα Υόρκη διαμένουν σχεδόν 9.000 ιδιώτες ανάλογου πλούτου, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί ακόμη μία ασιατική πόλη, το Τόκιο με 6.800 πλουσίους εισοδήματος άνω των 30 εκατ. δολαρίων.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Λος Άντζελες (5.300) και το Παρίσι (4.000), το οποίο και υποσκέλισε το Λονδίνο, που μένει στην έκτη θέση με 3.800 υπερ- πλουσίους.

Aκολουθούν τρεις αμερικανικές πόλεις, το Σικάγο των αυτοκινητοβιομηχανιών, το Σαν Φρανσίσκο των τεχνολογικών κολοσσών και η Ουάσιγκτον- το κέντρο των αποφάσεων. Τη δεκάδα κλείνει η Οσάκα.

Ο συνολικός αριθμός των πλουσίων με εισόδημα άνω των 30 εκατ. δολ. αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 13% στους 256.000.

Η συνολική περιουσία τους ανέρχεται στα 31,5 τρισ. δολάρια. Εξ αυτών μόλις 35.000 είναι γυναίκες. Πρόκειται για ποσοστό το 14%, το οποίο αν και χαμηλό, είναι το υψηλότερο όλων των εποχών.

Σχετικά άρθρα