Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν προειδοποιεί ότι μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα προκαλούσε «μεγάλη σφαγή»

Ο Ερντογάν προειδοποιεί ότι μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα προκαλούσε «μεγάλη σφαγή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μια ενδεχόμενη επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, θα οδηγούσε σε «μεγάλη σφαγή», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής στην Τεχεράνη, με τη συμμετοχή του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας, θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής του στην Τουρκία μετά την επίσημη επίσκεψή του στο Κιργιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι ο οδικός χάρτης για την περιοχή Μάνμπιτζ που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην Άγκυρα και τις ΗΠΑ δεν ακολουθείται όπως προβλεπόταν.

Η κρίσιμη μάχη για την συριακή επαρχία Ιντλίμπ, στα σύνορα με την Τουρκία, μόλις άρχισε και σύμφωνα με τους αναλυτές, αν τα στρατεύματα του Άσαντ απελευθερώσουν την πόλη, στα βορειοδυτικά της χώρας, θα κερδίσουν τον πόλεμο.

Στο τελευταίο προπύργιο που ελέγχουν οι ισλαμιστές, η Ρωσία έχει ξαναρχίσει τα αεροπορικά πλήγμα και ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους 800 χιλιάδες άμαχους.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν Ντε Μιστούρα, δήλώσε ότι η Συρία μπορεί να αποφύγει μια αιματοχυσία αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομιλήσουν επειγόντως για την επίλυση της κατάστασης στην Ιντλίμπ.

Το 60% της Ιντλίμπ, της τελευταίας επαρχίας που δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, βρίσκεται στα χέρια των ισλαμιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, ιδρύθηκε από το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία). Στην περιοχή δρουν επίσης πολλές μικρότερες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Σχετικά άρθρα