Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Θα απαντήσουμε αν ο Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Λευκός Οίκος: Θα απαντήσουμε αν ο Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λευκός Οίκος, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν «γρήγορα και κατάλληλα» αν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποιήσουν εκ νέου χημικά όπλα.

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία υπογράμμισε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου το συριακό καθεστώς αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση, πυροδοτώντας ενδεχομένως μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον τελευταίο 1,5χρόνο έχει διατάξει δύο φορές το διεθνή συνασπισμό δυνάμεων που υπό τις ΗΠΑ επιχειρεί στο Ιράκ και τη Συρία να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία, σε απάντηση στη χρησιμοποίηση, όπως ανέφερε η Ουάσιγκτον, χημικών όπλων από τις συριακές δυνάμεις εναντίον αμάχων.

Με tweet του τη Δευτέρα ο Τραμπ προειδοποίησε τον Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν, να μην εξαπολύσουν «ριψοκίνδυνα» μια «επίθεση» στην επαρχία Ιντλίμπ τονίζοντας πως «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι» διατρέχουν κίνδυνο «να σκοτωθούν».

Το Κρεμλίνο απέρριψε την προειδοποίηση Τραμπ, τονίζοντας ότι η Ιντλίμπ είναι μια «φωλιά τρομοκρατίας».

Ο συριακός στρατός «ετοιμάζεται να διευθετήσει» το πρόβλημα της «τρομοκρατίας» στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στη Συρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, η στάση μας παραμένει σταθερή ότι αν ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επιλέξει ξανά να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, οι ΗΠΑ και οι συμμάχοι τους θα απαντήσουν γρήγορα και κατάλληλα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Στην επαρχία Ιντιλίμπ «εκατομμύρια άμαχοι πολίτες βρίσκονται υπό την απειλή μιας επερχόμενης επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ, με τη στήριξη Ρωσίας και Ιράν», τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Σχετικά άρθρα